Zeleno gospodarstvo
Zeleno gospodarstvo

Propis kojim se žele postaviti bolji uvjeti za projekte s nultom neto stopom emisija u Europi

16. ožujka Europska Komisija predstavila je Akt o industriji s nultom stopom emisija. Cilj akta je proizvodnja čistih tehnologija i stvaranje zelenih radnih mjesta.
Aktom se žele postaviti bolji uvjeti za projekte s nultom neto stopom emisija u Europi kako bi do 2030. godine opći strateški kapaciteti za proizvodnju tehnologija s nultom neto stopom emisija dosegnuli 40 % potreba Unije. Ovim se aktom dodatno želi ubrzati napredak u postizanju klimatskih i energetskih ciljeva EU-a do 2030. kao i prelazak na klimatsku neutralnost. Istovremeno se želi poticati konkurentnost industrije EU-a, otvaranje kvalitetnih radnih mjesta i podupiranje nastojanja EU-a da postane energetski neovisna. O samom Aktu, ali i ostalim povezanim temama razgovarali smo s Andreom Čović Vidović, zamjenicom voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. 

Poslovni.hr
17. svibanj 2023. u 14:13

16. ožujka Europska Komisija predstavila je Akt o industriji s nultom stopom emisija. Cilj akta je proizvodnja čistih tehnologija i stvaranje zelenih radnih mjesta.

Aktom se žele postaviti bolji uvjeti za projekte s nultom neto stopom emisija u Europi kako bi do 2030. godine opći strateški kapaciteti za proizvodnju tehnologija s nultom neto stopom emisija dosegnuli 40 % potreba Unije. Ovim se aktom dodatno želi ubrzati napredak u postizanju klimatskih i energetskih ciljeva EU-a do 2030. kao i prelazak na klimatsku neutralnost. Istovremeno se želi poticati konkurentnost industrije EU-a, otvaranje kvalitetnih radnih mjesta i podupiranje nastojanja EU-a da postane energetski neovisna.

O samom Aktu, ali i ostalim povezanim temama razgovarali smo s Andreom Čović Vidović, zamjenicom voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

 

New Report

Close