Zeleno gospodarstvo
Zeleno gospodarstvo

Dostava pošte dronom i VR u službi obrazovanja

Dronovi, VR tehnologija i Zero Waste na prvu možda izgledaju nespojivo, no naša su tri gosta spojila priče i napravila izvrsne projekte zahvaljujući Erasmus+ programu. Pogledajte novu emisiju Zeleno gospodarstvo.

Ivana Belić
09. veljača 2023. u 07:47
FOTO: Screenshot

Dronovi, VR tehnologija i Zero Waste na prvu možda izgledaju nespojivo, no naša su tri gosta spojila priče i napravila izvrsne projekte zahvaljujući Erasmus+ programu.

Program Erasmus Europska je unija oformila s ciljem razmjene studenata, a uspostavljen je 1987. godine. 2014. dobio je svoj produžetak kroz Erasmus+, potpuno novi program koji kombinira sve trenutne sheme EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Hrvatska pošta svoju prvu dostavu dronom može zahvaliti upravo ovom europskom programu, a uključuje se i drugim projektima koji potiču zelene i održive inovacije u poslovanju.

Gradska tvrtka Lunar iskustvo u programu stekla je kroz razvoj VR tehnologije za primjenu u obrazovanju. Ono što bi inače bio tržišno preskup projekt za razvoj, a koji poboljšava obrazovanje učenika, upravo kroz ovakve programe postoje moguć.

Sve to se može sažeti u konceptu Zero Waste, jer nije riječ samo o konceptu koji ima veze s pripremom hrane već sa cjelokupnim životom čovjeka danas – proizvodnja i rad sa što manje otpada i sa visokom stopom održivosti.

 

New Report

Close