oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje
1. Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje. 2. Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka. 3. Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu. 4. Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite. 5. Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju. 6. U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano. 7. Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem. 8. Poslužite s poprženim kruhom.
Savjet: Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka. Vrijeme pripreme: 45 minuta Zahtjevnost: jednostavno.