1. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. 2. Tikvicu narežite na kockice i popecite kratko na 2 žlice maslinova ulja. 3. Sadržaj vrećice krem juhe od rajčica s mozzarellom uspite u 600 ml mlake vode. 4. Miješajte penjaćom sve dok juha ne zavrije. 5. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. 6. Dodajte origano, bosiljak i 2 žlice maslinova ulja. 7. U nauljenu vatrostalnu posudu uspite kuhane špagete i prelijte umakom. 8. Lagano promiješajte i po njima rasporedite natrganu skutu, šunku narezanu na kockice i pripremljene tikvice. 9. Pospite sirom ribancem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C da se peče oko 15 minuta. 10. Poslužite toplo sa zelenom salatom.
Savjet: Umjesto šunke možete dodati Kranjske kobasice narezane na ploške. Vrijeme pripreme: 45 minuta Zahtjevnost: Jednostavno