Kako je pakiranje Mješavine začina za pikantne kobasice dostatno za 5 kg mesa, od 1 kg pripremite pljeskavice, a od ostatka možete pripremiti kobasice.
već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
1. Mljevenom mesu dodajte Vegetu pikant, timijan, češnjak u granulama i dobro promiješajte. 2. Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice koje potom u tavi, na zagrijanoj masti popecite s obiju strana. 3. Heljdinu kašu dobro operite, zalijte (poparite) vrućom vodom i pustite neka nabubri. 4. Na ugrijano ulje stavite na kockice narezan špek i kratko ga popecite da zamiriše. 5. Dodajte nasjeckani češnjak, crvenu papriku i ocijeđenu kašu. 6. Podlijte s malo vode, dodajte Vegetu, papar i pustite neka kratko kuha kako bi se tekućina reducirala. 7. Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika.
Savjet: Kako je pakiranje Mješavine začina za pikantne kobasice dostatno za 5 kg mesa, od 1 kg pripremite pljeskavice, a od ostatka možete pripremiti kobasice. Tako ćete kušati kobasice prije negoli se osuše i s nestrpljenjem čekati da ih skinete s dima. Vrijeme pripreme: 40 minuta Zahtjevnost: Jednostavno