U Vukovaru održani regionalni dani EU fondova

Autor: Promo , 09. prosinac 2019. u 14:57
Foto: Promo

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja “EU fondovi kao mogućnost financiranja”.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 9. prosinca 2019. u Konferencijskoj dvorani Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar. Događaj su pozdravnim govorima otvorili gđa. Ivana Mujkić – zamjenica gradonačelnika Vukovara, gđa. Zrinka Čobanković – pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije kao i državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije – g. Velimir Žunac. Po završetku pozdravnih govora voditeljica odjela za društvene djelatnosti VURA – Jelena Milić održala je uvodno predavanje „EU projekti na području grada Vukovara“ nakon čega je uslijedila panel diskusija „Razvoj Vukovara kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Zrinka Lončar – voditeljica odjela za pripremu programa i projekata Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Albert Varga – voditelj LAG Srijem, Mirela Hutinec – ravnateljica Muzeja vučedolske kulture, Danijela Mijolović iz tvrtke Mistral d.o.o. te Vedrana Žilić – direktorica VURA-e.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Vjekoslav Mijić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavio je „Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“. Uslijedilo je predavanja Ivice Sabe iz HAMAG-BICRO-a na temu ESIF zajmova i jamstava. Prije završetka konferencijskog dijela programa je Kristina Androlić iz tvrtke Androlić j.d.o.o. održala radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak projektne prijave za male i srednje poduzetnike“ na kojoj je predstavila aktualne mogućnosti financiranja ruralnog razvoja, jednako kao malog i srednjeg poduzetništva te upoznala posjetitelje s procesom prijava na natječaje. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Pri kraju edukativnog dana, pod stručnim vodstvom Marijane Grubišić – pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara, sudionici su imali priliku obići projektnu lokaciju Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar, 85 posto sufinanciranu sredstvima Europske unije, kojoj je cilj povećati konkurentnost sektora malog i srednjeg poduzetništva na području grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije, primjenom novih tehnologija i komercijalizacijom inovacija i time utjecati na kreiranje održivih radnih mjesta.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

New Report

Close