Smart Industry
Ulazak u novu fazu

Timu MobilityONE-a pridružio se Marko Linke, suosnivač svjetski poznatog Repslyja, i pripremaju novi iskorak na tržište

Linke donosi znanje i iskustvo koje će MobilityONE u potpunosti prilagodili korisnicima koji žele kvalitetnije i efikasnije vođenje voznih parkova.

PD VL native tim
12. svibanj 2021. u 22:00
Marko Linke prepoznao je veliki tržišni potencijal softvera MobilityONE/SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL

Make IT Easy, domaći tehnološki startup koji je nastao primjenom know-howa iz prethodnih poslovnih aktivnosti u područjima mobilnosti, usluga upravljanja vozilima i voznim parkovima, te financijske odnosno leasing industrije, dobio je veliko pojačanje.

Njihovom timu se kao savjetnik, prvenstveno na području product developmenta, pridružio Marko Linke, suosnivač tvrtke Repsly čiji softver za unaprjeđenje prodaje i promocije u maloprodaji danas koriste najpoznatiji brendovi u 80 zemalja svijeta te su globalni lider u tom segmentu.

“Marko Linke u MobilityONE tim donosi znanje, iskustvo i stav koji će nam biti potrebni da zaokružimo softver MobilityONE kako bismo ga u potpunosti prilagodili korisnicima koji imaju potrebe za kvalitetnim i efikasnim vođenjem voznih parkova”, istaknuli su iz Make IT Easyja. Linke smatra da je MobilityONE softverski spinoff uspješnog biznisa te ga je privuklo što ima odličan potencijal.

“Sve tvrtke koje posjeduju svoja vozila mogu značajno unaprijediti kontrolu i upravljanje voznim parkom, rješenje je dokazano kod klijenata, a tržišni potencijal je golem. Glavni cilj je transformirati postojeći sustav tako da bude prikladan za SaaS (software as a service) model nastupa na tržištu. Takva transformacija potrebna u svim segmentima firme, od softverske platforme do svih procesa u firmi, organizacije timova, te uključuje brojne vrlo značajne odluke”, objašnjava novi član MobilityONE tima. Iz Make IT Easyja naglašavaju da automotive tržište i navike korisnika ulaze u novu fazu. Korisnici sve više traže i prihvaćaju digitalna automatizirana rješenja i prate nove trendove u nabavi i korištenju vozila i novih oblika mobilnosti. Transformacija koja je najavljivana prije COVID pandemije se ubrzala i postala prioritet i korisnicima, ali i proizvođačima automobila koji žele brže i direktnije upravljati poslovnim odnosima sa svojim kupcima i time osigurati rast tržišnog udjela.

“Intenzivno razvijamo softver za krajnje korisnike koji će objediniti sve njihove potrebe i omogućiti nove mogućnosti nabave i održavanja vozila za nove koncepte koji će sve više mijenjati postojeću konvencionalnu kupovinu u prodajnim salonima”, otkrivaju iz Make IT Easyja koji će sada svoje ciljeve moći još lakše ispuniti zahvaljujući iskustvu suosnivača Repsyla. Marko Linke često sudjeluje u raznim programima kao startup mentor, pa je primjerice mentor u Bird Inkubatoru i član Upravnog odbora CISEx-a, udruge neovisnih izvoznika softvera.

“Smatram da svi trebamo što više dijeliti znanje i iskustvo, te si međusobno pomagati, jer u konačnici to je ono što čini da nam okruženje raste, time se stvaraju visokovrijedni i globalno konkurentni proizvodi, a uključeni ljudi i njihove obitelji dobro žive i rade u Hrvatskoj”, poručio je Linke.

* Sadržaj omogućio MobilityONE

New Report

Close