Super kremaste kocke s keksima

Autor: Promo , 01. veljača 2019. u 08:00
Foto: Promo

Kolač narežite na kocke i držite u hladnjaku do posluživanja.

Za kekse s cimetom

300 g Oštrog brašna Podravka 
130 g Glatkog brašna Podravka 
prstohvat soli
100 g šećera u prahu
2 Cimet šećera Dolcela 
¼ žličice Vegeta Maestro mljevenog muškatnog oraščića 
¼ žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira 
250 g maslaca
1 jaje
150 g mljevenih badema
1 žlica jogurta

Za 1. kremu

1 Krema za kolače vanilija 
500 ml mlijeka
30 g kokosova brašna
130 g maslaca

Za 2. kremu

1 Krema za kolače čokolada Dolcela 
500 ml mlijeka
100 g čokolade
130 g maslaca

1. Brašna pomiješajte, dodajte sol, šećer u prahu, cimet šećere, muškatni oraščić, đumbir, maslac sobne temperature, razmućeno jaje, bademe i jogurt pa zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku, umotanog u plastičnu foliju, 30 minuta.
2. Tijesto podijelite na dva dijela. Jedan dio stavite na papir za pečenje i tanko razvaljajte da dobijete pravokutnik (30 cm × 36 cm) koji potom izrežite na manje pravokutnike 5 cm × 6 cm, a da ih pritom ne mičete. Isto učinite s drugim dijelom tijesta.
3. Papir s tijestom prenesite na obrnutu stranu lima za pečenje i pecite 14 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Još tople kekse lagano razdvojite i ostavite da se ohlade.
4. Kalup za kolače (27 cm × 20 cm) prekrijte papirom za pečenje. Po njemu posložite kekse za podlogu tako da između njih nema praznina. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice kreme za kolače od vanilije i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu.
5. Dodajte kokos i omekšali maslac. Dobro promiješajte, a zatim kremu odmah nanesite preko keksa i poravnajte. Po njoj posložite drugi red keksa.
6. Za drugu kremu ponovite postupak s kremom od čokolade, rastopljenom čokoladom i maslacem.
7. Čokoladnu kremu nanesite na keks, poravnajte i preko nje posložite kekse. Prekrijte papirom za pečenje i stavite dasku da kolač lagano opteretite. Ostavite ga nekoliko sati u hladnjaku prije rezanja.
8. Kolač ukrasite čokoladnom glazurom tako da njome prošarate kolač, pospite čokoladnim ostrušcima i lješnjacima.

Savjet: Kolač narežite na kocke i držite u hladnjaku do posluživanja. Ukrasite ga karamel-umakom ili prošarajte crnom ili bijelom čokoladom te pospite bademima u listićima Dolcela.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close