1. Brašna pomiješajte, dodajte sol, šećer u prahu, cimet šećere, muškatni oraščić, đumbir, maslac sobne temperature, razmućeno jaje, bademe i jogurt pa zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku, umotanog u plastičnu foliju, 30 minuta. 2. Tijesto podijelite na dva dijela. Jedan dio stavite na papir za pečenje i tanko razvaljajte da dobijete pravokutnik (30 cm × 36 cm) koji potom izrežite na manje pravokutnike 5 cm × 6 cm, a da ih pritom ne mičete. Isto učinite s drugim dijelom tijesta. 3. Papir s tijestom prenesite na obrnutu stranu lima za pečenje i pecite 14 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Još tople kekse lagano razdvojite i ostavite da se ohlade. 4. Kalup za kolače (27 cm × 20 cm) prekrijte papirom za pečenje. Po njemu posložite kekse za podlogu tako da između njih nema praznina. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice kreme za kolače od vanilije i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. 5. Dodajte kokos i omekšali maslac. Dobro promiješajte, a zatim kremu odmah nanesite preko keksa i poravnajte. Po njoj posložite drugi red keksa. 6. Za drugu kremu ponovite postupak s kremom od čokolade, rastopljenom čokoladom i maslacem. 7. Čokoladnu kremu nanesite na keks, poravnajte i preko nje posložite kekse. Prekrijte papirom za pečenje i stavite dasku da kolač lagano opteretite. Ostavite ga nekoliko sati u hladnjaku prije rezanja. 8. Kolač ukrasite čokoladnom glazurom tako da njome prošarate kolač, pospite čokoladnim ostrušcima i lješnjacima.
Savjet: Kolač narežite na kocke i držite u hladnjaku do posluživanja. Ukrasite ga karamel-umakom ili prošarajte crnom ili bijelom čokoladom te pospite bademima u listićima Dolcela. Vrijeme pripreme: 60 minuta Zahtjevnost: Srednje zahtjevno