Smart Industry
Modularni sustav

RiMatrix Next Generation – platforma budućnosti za sve IT scenarije

Digitalna transformacija donosi nove smjernice i inovacije a sve se odvija brzinom koja nikada prije nije viđena.
Promo
12. svibanj 2021. u 22:00
Foto: PD

U novoj infrastrukturnoj platformi RiMatrix Next Generation (NG), Rittal je stvorio novi modularni sustav za fleksibilnu, pouzdanu i brzu implementaciju podatkovnih centara.

Platforma se temelji na otvorenom dizajnu zbog čega se prilagođena rješenja za bilo koji IT scenarij mogu implementirati bilo gdje u svijetu – bez obzira radi li se o single-rack ili kontejnerskom rješenju, centraliziranom, distributivnom, edge ili hyperscale podatkovnom centru. RiMatrix NG prva je platforma koja podržava OCP tehnologiju u standardnim okruženjima.

Promjene su svakodnevica u modernoj IT infrastrukturi. Digitalna transformacija donosi nove smjernice i inovacije a sve se odvija brzinom koja nikada prije nije viđena. IT sektor je svjestan da će se u budućnosti stalno suočavati s novim, još nepoznatim izazovima.

Zbog toga mora biti u mogućnosti odgovoriti što je brže moguće te unaprijediti podatkovne centre kako bi osigurali visoku razinu investicijske sigurnosti i buduću fleksibilnost.

Upravo na tom temelju Rittal je razvio platformu RiMatrix Next Generation (NG).

“Već kod faze projektiranja, unaprijed smo razmišljali o mogućnostima prilagodbe različitim i neprestano razvijajućim zahtjevima.

Naši korisnici moraju prilagoditi svoju IT infrastrukturu brže nego ikad prije kako bi osigurali da se njihovi proizvodi i usluge, relevantni za poslovanje, mogu kontinuirano razvijati najvećom mogućom brzinom i bez grešaka. Naš je cilj partnerska podrška na tom putu.” izjavio je Dejan Dokmanović, izvršni direktor regionalnog ureda Rittal.

Rezultat je platforma za fleksibilno, pouzdano i brzo implementiranje podatkovnih centara svih vrsti izvedba uz kompletno savjetovanje i usluge tijekom cijelog životnog ciklusa pojedine infrastrukture.

Sve komponente IT infrastrukture u jednom modularnom sustavu

Pomoću modula iz pet funkcionalnih područja koja se mogu pojedinačno planirati, IT sektor može brzo i jednostavno postići rješenja koja su prilagođena njihovim zahtjevima, a sastoje se od ormara, klimatizacije, napajanja i backup-a te nadzora i sigurnosti. Različite izvedbene varjante osiguravaju korisnicima rješenje svojih cjelokupnih potreba poštivajući lokalne zakonske odredbe bilo gdje u svijetu.

RiMatrix NG nudi fleksibilnost korištenja i konfiguriranja sveobuhvatnog modularnog sustava u IT ormarima, u skladu s potrebama i preferencijama u zemlji upotrebe – uz pomoć novog VX IT-a ili starijih generacija ormara.

To znači da su rješenja skalabilna u svim dimenzijama – veličini, performansama, sigurnosti i pouzdanosti. Ako je potrebno brzo vrijeme odziva ili postojeći objekti ne nude dovoljno prostora, podatkovni centri također se mogu implementirati pomoću kontejnerskih rješenja i sigurno integrirati u postojeću IT infrastrukturu.

Prva platforma za OCP tehnologiju

Ono što RiMatrix NG također čini posebnim je činjenica kako je to prva platforma koja podržava upotrebu OCP tehnologije u standardnim okruženjima. Visoki standard projektiranja istosmjerne struje i 21” ormari u Open Computer project (OCP) sve više postaju energetski učinkovita praksa u hyperscale podatkovnim centrima.

New Report

Close