700 g purećih odrezaka
1 žlica Vegete Natur Mediteran
20 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
60 g suhih rajčica u maslinovu ulju
2 češnja češnjaka
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
500 g svježih rajčica
200 g mozzarelle
8 ploški tosta
1. Odreske puretine malo potucite batom za meso, pospite Vegetom natur mediteran i ostavite stajati oko 30 minuta. 2. U široj tavi otopite maslac i maslinovo ulje, stavite marinirane odreske i pecite sa svake strane 7-8 minuta. 3. Suhu rajčicu, češnjak i svježi bosiljak usitnite u električnoj sjeckalici. 4. Tavu s odrescima maknite s vatre. Svaki odrezak premažite mješavinom suhih rajčica, a zatim stavite po plošku svježe rajčice i mozzarelle. 5. Tavu s odrescima vratite na vatru, poklopite i odreske nastavite peci još oko 5 minuta (toliko da se sir otopi). 6. Puretinu pripremljenu na ovaj način možete staviti na topli tost i poslužiti kao finger food. 7. Tost popecite u tosteru ili u tavi. 8. Na svaki topli tost stavite pripremljeni pureći odrezak, narežite na manje komade i poslužite uz zelenu salatu.
Savjet: Tijekom pečenja po potrebi odreske možete podliti s malo vode. Vrijeme pripreme: 30 minuta Zahtjevnost: Srednje zahtjevno