Postanite specijalist u upravljanju inovacijama – Veleučilište Baltazar Zaprešić

Autor: Promo , 28. rujan 2018. u 08:00
Foto: Promo

Inovativne tvrtke partneri koje su uključene u izvođenje programa sudjeluju u definiranju ishoda učenja te postavljanju konkretnih problema iz svoje prakse.

Veleučilište Baltazar i Fachhochschule der Wirtschaft Campus 02 iz Graza u ak. god. 2018./2019. pokreću specijalistički stručni studij Upravljanje inovacijama. Program studija temelji se na kurikulumu Innovation Management Veleučilišta Campus 02, akreditiranom u Austriji, koji je nastao u suradnji s austrijskim poslovnim sektorom i koji se potvrdio u višegodišnjoj praksi.

Program studija temelji se na kurikulumu Innovation Management Veleučilišta Campus 02, akreditiranom u Austriji, koji je nastao u suradnji s austrijskim poslovnim sektorom i koji se potvrdio u višegodišnjoj praksi. Taj je program jedinstven s obzirom na veliki udio praktičnog rada studenata na rješavanju konkretnih problema u praksi i podrazumijeva ekstenzivnu suradnju s inovativnim gospodarskim subjektima. Osim navedenog, taj je program jedinstven po širokom pristupu inovacijama te uključuje kako industrijske (patent, dizajn, žig i dr.) tako i poslovne i društvene inovacije te zaštitu autorskih djela.

Koncept studijskog programa Upravljanje inovacijama odnosi se na primjenu inovacija u svim segmentima poslovnih procesa. Primjena inovacija u poslovnim procesima u smislu implementacije inovativne tehnologije ili novih inovativnih rješenja čini te poslovne procese jeftinijima i efikasnijima, čime se izravno utječe na smanjenje ukupnih troškova u cjelokupnom poslovanju. Suvremenim i inovativnim upravljanjem poslovnim procesima minimiziraju se operativni troškovi, utječe se na smanjenje rizika u poslovanju te se povećava dugoročna održivost i konkurentnost poduzeća, što uvelike pridonosi racionalizaciji ukupnih troškova poslovanja i boljemu pozicioniranju poduzeća na tržištu.

Sadržaj programa orijentiran je na postizanje visoke stručne i praktične osposobljenosti polaznika u području industrijskih, poslovnih i društvenih inovacija, usvajanje temeljnih znanja iz područja strateškog inovacijskog menadžmenta, upravljanja razvojem poslovanja i upravljanja promjenama, te na razvoj komunikacijskih sposobnosti i osobnih ili socijalnih vještina (soft skills). Program omogućava studentima da steknu znanja i razviju sposobnosti nošenja s poduzetničkim šansama i rizicima, prepoznavanja i oblikovanja poslovnih čimbenika, poticanja inovacijskog duha te pokretanja i upravljanja promjenama s ciljem iskorištavanja inovacijskih i poslovnih šansi.

Inovativne tvrtke partneri koje su uključene u izvođenje programa sudjeluju u definiranju ishoda učenja te postavljanju konkretnih problema iz svoje prakse. U izvođenju programa sudjeluju istaknuti hrvatski i austrijski stručnjaci iz privrede i znanosti s iskustvom u području inovacija. Tijekom studija studenti trebaju izraditi tri projekta na slučajevima iz prakse, a izrada diplomskog rada provodi se kroz izradu triju seminara. Završetkom studija polaznici stječu zvanje stručni specijalist / stručna specijalistica upravljanja inovacijama, struč. spec. oec.

Studij je namijenjen zaposlenicima različitih struka koji rade u velikim industrijskim poduzećima te malim i srednjim poduzećima u području proizvodnje ili pružanja usluga. Završetkom studija oni postaju eksperti za inovacije u svojim tvrtkama. Studij je namijenjen polaznicima sa završenim trogodišnjim preddiplomskim stručnim ili sveučilišnim studijem ili sveučilišnim i stručnim diplomskim studijem koji žele postati specijalisti u upravljanju inovacijama.

Na upravljanje inovacijama u okviru studija gleda se kao na sustavan proces i stav kojim se analiziraju izlazne situacije nekog poduzeća, identificiraju potencijali inoviranja i njihovo korištenje u ostvarivanju prednosti poduzeća. Kvalitetni specijalisti upravljanja inovacijama na vodećim položajima ne bi trebali samo pojedine ideje pretvarati u uspješnice na tržištu, već bi trebali omogućiti preobrazbu poduzeća u inovativna poduzeća i omogućiti im da budu dugoročno uspješna na tržištu.

Cijena je jedne godine Specijalističkog diplomskog stručnog studija Upravljanje inovacijama 20.000 kn, tj. 4 semestra ili 120 ECTS bodova iznose 40.000 kn. Nude se razne mogućnosti plaćanja na rate i popusti, o kojima se možete informirati ovdje.

E-obrazac za iskaz interesa dostupan je na ovoj poveznici.

New Report

Close