Poduzetnička zona Lipik 2 spremna za nove poduzetnike

Autor: Promo , 24. lipanj 2021. u 22:00
Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Poduzetnička zona Lipik 2 u potpunosti je opremljena i spremna za nove poduzetničke pothvate, opremljena je svom potrebnom infrastrukturom, a novim načinom raspolaganja zemljištem poduzetnicima se dodatno olakšava gradnja na zemljištu u zoni.

Poduzetnička zona Lipik 2 je kroz projekt „Ulaganje u dovršetak izgradnje osnovne zajedničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Lipik 2“ KK.03.1.2.03.0049 čija sveukupna vrijednost projekta iznosi 5.649.203,38 kuna, od čega 4.733.935,64 predstavlja sufinanciranje iz Europskih strukturnih investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u potpunosti opremljena infrastrukturom.

Kroz projekt su izvedeni radovi na javnoj rasvjeti, komunalnoj infrastrukturi, elektroenergetskim vodovima i prometnim površinama, što uz prethodno izvedenu plinsku mrežu i vodovod predstavlja osnovnu zajedničku infrastrukturu koja je osnovni preduvjet punjenja zone.

Grad Lipik je Poduzetničku zonu Lipik 2 osnovao kako bi ispunio jedan od najvažnijih zadataka, a to je stvaranje preduvjeta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Zona se nalazi na jugoistočnom dijelu Grada Lipika uz Jadransku ulicu u pravcu Okučana i Nove Gradiške. Svega je 18 km udaljena od autoceste A3. Sastoji se od 19 građevinskih parcela koje se prostiru na cca 14 ha.

Zemljište je poduzetnicima dostupno putem Javnog natječaja za osnivanje prava građenja kroz jednostavnu proceduru tijekom koje im podršku pružaju stručne službe Grada Lipika i Lipičke razvojne i turističke agencije.

Nakon izgradnje svog objekta poduzetnik može otkupiti zemljište po vrlo povoljnim cijenama, ovisno o brzini gradnje i broju zaposlenih s prebivalištem s područja Grada Lipika.

Uz navedeno, poduzetnicima se nude dodatne pogodnosti kao što je oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa, oslobađanje plaćanja komunalne naknade prve 3 godine ( 1. god.-100%, 2. god-50%, 3. god- 25%), oslobađanje plaćanja priključka električne energije do 25 kW.

Poduzetnicima je kroz Lipičku razvojnu i turističku agenciju dostupna besplatna savjetodavna potpora kroz izradu poslovnih planova, ispunjavanje aplikacija za prijave na natječaje, izrada marketinških planova te izradu investicijskih studija i elaborata.

Uz navedeno Grad Lipik poduzetnike prati s potporama male vrijednosti za izgradnju objekta na vlastitom zemljištu, nabavu strojeva i opreme, novo zapošljavanje te mnoge druge mjere. O svemu možete detaljnije pročitati na www.pz-lipik.hr.

New Report

Close