(Za 4 osobe)
300 g Špageta s jajima Zlato polje
300 g gambera
50 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
150 ml Passate Podravka
70 ml bijelog vina
20 g mljevenih badema
1/2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
maslinovo ulje
2 žličice Ajvara ljutog Podravka
maslinovo ulje
sol
1. Na ugrijanom maslinovu ulju popecite sitno nasjeckanu pancetu.
2. Dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte, dodajte dimljenu papriku, zalijte vinom i passatom pa kratko prokuhajte.
3. Dodajte gambere, ajvar, posolite i prokuhajte još nekoliko minuta.
4. Špagete skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite, dodajte u pripremljeni umak i lagano promiješajte.
5. Pospite nasjeckanim bademima i poslužite.
Savjet: Dio tekućine u kojoj se kuhala tjestenina možete sačuvati i po potrebi dodati u jelo.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarika.com