Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Pečena grdobina sa špinatom

Autor: Promo
24. prosinac 2018. u 08:00
Podijeli članak —
Foto: Promo

Pečenu grdobinu poslužite s kuhanim krumpirom i špinatom.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

(za 4 osobe)

(za 4 osobe)

800 g repa grdobine
100 g Pancete narezane na ploške Podravaka 
30 g maslaca
400 g krumpira
300 g špinata
sol

Za nadjev:
30 g suhih brusnica
50 g oguljenih nasjeckanih badema
100 ml suhog bijelog vina
1 jaje
30 g naribanog Grana Padana
sol
Vegeta Maestro crni papar 


 
1. Brusnice stavite u zdjelu, dodajte im vino i pustite da odstoje oko 15 minuta da omekšaju. Zatim umiješajte krušne mrvice i razmućeno jaje.
2. Dodajte prstohvat soli, papar, ribani sir i bademe.
3. Ribu očistite od kože i srednje kosti, posolite je i u sredinu rasporedite pripremljeni nadjev. Ploške pancete rasporedite na list papira za pečenje i na pancetu stavite pripremljenu grdobinu.
4. Pomoću papira za pečenje zarolajte kako bi riba bila omotana ploškama pancete i papirom za pečenje. Tako zamotano povežite kuhinjskim koncem i stavite na lim za pečenje.
​5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta, zatim smanjite toplinu na 180 °C i pecite dodatnih 20 minuta.
6. Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi. Špinat također skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite ga i stavite na maslac. Dodajte mu ocijeđeni krumpir i promiješajte.
7. Pečenu grdobinu poslužite s kuhanim krumpirom i špinatom.

Vrijeme pripreme: 1 h i 10 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Autor: Promo
24. prosinac 2018. u 08:00
Podijeli članak —

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close