40 g luka
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegete Natur Mediteran
100 ml maslinovog ulja
1 crveni feferon (ljuti)
500 g orade
1 limun
200 ml vode
Za prilog:
200 g krumpira
100 g celera
100 g luka
1 žlica maslinovog ulja
1. Luk sitno nasjeckajte, dodajte protisnuti češnjak, Vegetu mediteran, maslinovo ulje i sitno nasjeckani feferon. 2. Ribu očistite, posušite i nadjenite dijelom nadjeva, a ostali dio rasporedite po posudi za pečenje. Na nadjev stavite ribu. 3. Za prilog, krumpir i celer narežite na sitne kockice ili štapiće. 4. Luk narežite na kolute i popecite na žlici maslinova ulja. 5. Pokraj ribe rasporedite krumpir, celer i popečeni luk. 6. Ukrasite kolutima limuna i podlijte vodom. 7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta. 8. Poslužite toplo.
Savjet: Povrće narežite što sitnije da se brže ispeče. Vrijeme pripreme: 55 minuta Zahtjevnost: Jednostavno