1. Posudice za nabujak (4 veće ili 6 manjih) premažite maslacem. 2. Cvjetači odvojite cvjetiće, a luk sitno narežite. 3. U mlijeko dodajte cvjetaču, luk, majčinu dušicu i zagrijte. 4. Kuhajte na laganoj vatri dok cvjetača ne omekša (oko 15 minuta). 5. Izvadite cvjetaču iz mlijeka. 6. Na rastopljeni maslac dodajte brašno i uz miješanje kratko popržite. 7. Ulijte mlijeko zajedno sa slatkim vrhnjem te zagrijavajte miješajući, da dobijete gusti umak. 8. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, dodajte im sir, zdrobljenu cvjetaču, sol, mljeveni papar i pripremljeni umak. 9. Dobro promiješajte i na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. 10. Smjesu rasporedite u pripremljene posude za nabujak. 11. Pecite oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. 12. Pečeni nabujak malo ohladite, a zatim izvrnite na tanjur za posluživanje, pospite sirom i poslužite.
Savjet: Nabujak možete preliti s malo slatkog vrhnja, posuti sirom i kratko zapeci prije posluživanja. Vrijeme pripreme: 1h Zahtjevnost: Srednje zahtjevno