1. Glavici češnjaka odrežite krajeve, prerežite je popola i stavite na foliju. Nakapajte je maslinovim uljem i posolite. Zamotajte foliju i pecite 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Mekan češnjak izvadite iz ljuske i zgnječite. 2. Krumpir ogulite, narežite, prelijte vodom, posolite i skuhajte. Kuhani krumpir ocijedite, dodajte pripremljeni češnjak i zgnječite u pire. Ostavite sa strane da se hladi. 3. Posudice za nabujak (4 komada) premažite rastopljenim maslacem i stavite u hladnjak. 4. Preostali maslac (40 g) rastopite u posudi, dodajte brašno i kratko popržite. Zatim ulijte mlijeko i miješajte dok se ne zgusne. 5. Krumpiru dodajte žumanjke, pripremljenu smjesu, sir, ružmarin, majčinu dušicu, mljeveni papar i izmiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu od krumpira. 6. Posudice stavite na lim i u njih rasporedite pripremljenu smjesu. Pecite oko 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, da dobiju zlatnu boju. 7. Pancetu narežite na male kockice i popecite. 8. Poslužite tople nabujke posute hrskavom pancetom.
Savjet: Posudice za nabujke napunite gotovo do ruba. Tijekom pečenja nabujak će se dići, ali nakon pet minuta stajanja će pasti. Vrijeme pripreme: 1h i 10 minuta Zahtjevnost: Srednje zahtjevno