Mladi stručnjaci uče kako biti uspješni lideri

Autor: Promo , 08. ožujak 2021. u 22:00
Foto: AmCham

Svi predavači su istaknuti poslovni lideri s opsežnim iskustvom u poslovanju koji će rado govoriti o svom bogatom poslovnom iskustvu.

Kontinuirano učenje i usavršavanje potrebnih vještina zaposlenika ključni su elementni za razvoj svake tvrtke.

Prepoznati kao velik potencijal unutar svojih tvrtki, mladim stručnjacima nudi se mogućnost za poslijediplomsko obrazovanje i stručno usavršavanje. Iako stručnjaci u teoriji, često im nedostaje praktično iskustvo i prilika za razvoj i učenje od iskusnih lidera.

AmCham Talents program je osmišljen kao komplementaran standardnim obrazovnim programima na način da doprinosi profesionalnom razvoju i razvoju „mekih vještina“ mladih stručnjaka kroz niz interaktivnih predavanja koja drže uspješni hrvatski i inozemni menadžeri.

Svi predavači su istaknuti poslovni lideri s opsežnim iskustvom u poslovanju koji će rado govoriti o svom bogatom poslovnom iskustvu koje će polaznicima pomoći u suočavanju s izazovima njihovog poslovnog okruženja.

„Ovim programom AmCham doprinosi razvoju budućih poslovnih lidera koji će svojim znanjem doprinijeti hrvatskom gospodarskom napretku. Mladim ljudima se programom daje pristup vodećim poslovnim ljudima Hrvatske i regije iz čijeg iskustva i znanja imaju prilike učiti. Jednako tako, program širi mrežu kontakata polaznika unutar kruga svojih kolega, visoko motiviranih budućih donositelja odluka iz različitih sektora“, izjavila je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore.

Predavanja su vrlo interaktivna te je naglasak na osobnim iskustvima i diskusiji. Program također pruža poticajno okruženje za diskusiju i promišljanje izazova s kojima se polaznici susreću u razvoju svojih vještina i karijere.

Svi polaznici već imaju radno iskustvo, te im se na ovaj način pruža prilika da otvoreno pričaju o izazovima s kojima su suočeni u svom radu. Do sada je program završilo više od 600 polaznika iz raznih industrija i profila tvrtki.

„AmCham Talents smatramo velikim korakom naprijed u karijeri, pa smo se ove godine odlučili za drugačiji pristup. Naša mjesta u programu ćemo prepustiti mladim talentima izvan naše banke. Vjerujemo da će mladim ljudima koji su u prošloj godini izgubili posao ili ga teško pronalaze, sudjelovanje u AmCham Talents programu biti značajan vjetar u leđa i veliki plus u stvaranju svoje karijere.

Ovdje će dobiti priliku čuti stvarna iskustva lidera, osjetiti timski rad i učiti kroz interakciju. RBA se uvijek trudi dati dodatan doprinos zajednici u kojoj djeluje s ciljem dodatnog osnaživanja te osobnog i profesionalnog razvoja mladih talenata.“ poručila je Kristina Samardžić iz korporativnih komunikacija Raiffeisen banke.

U sklopu devete generacije programa koja će započeti u ožujku predavanja će održati Damir Lesničar, direktor, ETRANET Grupa; Katarzyna Turowski Paliwoda, Head of Emerging Markets CEE, Facebook; Marin Tadić, direktor, Oracle Hrvatska; Ruža Tomić-Fontana, glavna direktorica za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, Coca-Cola HBC Hrvatska; Vedran Boljat, predsjednik Uprave, Novo Nordisk Hrvatska; Mirsada Kudrić, generalni direktor, Robert Bosch; John Gašparac, glavni partner za Hrvatsku, PricewaterhouseCoopers i Arn Willems, direktor, GTC nekretnine Zagreb.

Predavači će podijeliti svoja životna i profesionalna iskustva o poduzetništvu u IT industriji, ulozi društvenih mreža u razvoju poslovanja, izazovima uspjeha u korporaciji, upravljanju brandom, zdravom životnom stilu kao dijelu uspješne karijere, kako i zašto postati CO2 neutralan, upravljanju promjenama kod restrukturiranja poduzeća i poslovanju u volatilnoj industriji.

Sudionici su aktivno uključeni u program te imaju priliku pokazati svoje znanje radovima na aktualne gospodarske teme te sudjelovanjem u natjecanju za AmCham talenta godine.

Više informacija o programu dostupno je na web stranici Američke gospodarske komore www.amcham.hr.

New Report

Close