1. Krekere sameljite u mrvice. Mljeveno meso, jaje, luk, muškatni oraščić, papar, Vegetu i samljevene krekere dobro izmiješajte. 2. Od dobivene smjese rukama oblikujte mesne okruglice promjera 4 cm. 3. Na zagrijanom ulju popržite mesne okruglice sa svih strana do lijepe boje. 4. Pržene kuglice izvadite, u tavu dodajte maslac i popržite luk do zlatnožute boje. Dodajte očišćene i narezane šampinjone i pirjajte tako dugo dok sva tekućina ne ispari. 5. Dodajte brašno, zalijte mlijekom i kuhajte uz stalno miješanje na laganoj vatri tako dugo dok ne dobijete gusti umak. 6. Pržene kuglice dodajte u umak i još sve zajedno kratko prokuhajte.
Posluživanje: Poslužite posipano parmezanom i peršinom. Savjet: Krekere možete staviti u plastičnu vrećicu i tući batom za meso tako dugo dok se ne pretvore u sitne mrvice. Vrijeme pripreme: 1 sat Zahtjevnost: Jednostavno