1. Slaninu, peršin i češnjak sitno nasjeckajte, dodajte Vegetu, po želji malo limunova soka i sve dobro izmiješajte. 2. Meso oblikujte u veliki odrezak. Istucite ga, malo posolite i popaprite. Premažite ga pripremljenom mješavinom i savijte u roladu. Povežite je koncem i posolite. 3. U pleh koji ovdje zamjenjuje peku stavite ulje i krumpir narezan na deblje ploške. 4. Posolite ga, popaprite i izmiješajte. 5. Na krumpir stavite pripremljenu roladu i dobro poklopite ili prekrijte aluminijskom folijom. 6. Stavite peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200°C. Kad je rolada napola pečena, okrenite je, po potrebi zalijte s malo vode i nastavite poklopljenu peći do kraja. Ukupno pecite oko sat i pol. 7. Pečenoj roladi skinite konac, narežite je na ploške i poslužite zajedno s krumpirom i salatom po želji.
Savjet: Teletinu možete zamijeniti janjetinom ili svinjetinom, a ako upotrijebite junetinu, pecite barem 3 sata i dobiti ćete meso koje se topi u ustima. Vrijeme pripreme: 1h i 50 minuta. Zahtjevnost: Srednje zahtjevno