MBA za napredovanje u karijeri i lidersku poziciju

Autor: Promo , 26. travanj 2021. u 22:00
Foto: Shutterstock

ZŠEM nudi i Executive MBA program gdje se predavanja održavaju vikendom bez zanemarivanja poslovnih i privatnih obveza

Kontinuirano učenje, usavršavanje i ulaganje u zaposlenike danas je neophodno za uspješno poslovanje kompanija kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu. Kompanije danas na prvo mjesto stavljaju svoje zaposlenike znajući da im oni nose najveću vrijednost.

Čak i uz zavidno radno iskustvo te uspješno poslovanje mnogi u svojim karijerama ponekad dolaze do prepreka koje ih usporavaju te se tako odlučuju za usavršavanje putem MBA programa.

Izdvojili smo nekoliko zanimljivih priča MBA studenata Zagrebačke škole ekonomije i managementa koja nudi i Executive MBA program namijenjen osobama s više godina radnog iskustva gdje se predavanja održavaju vikendom bez zanemarivanja brojnih poslovnih i privatnih obveza.

Nove dimenzije

DODLEK-AGRO d.o.o. bavi se poljoprivrednom proizvodnjom krumpira, luka i celera; otkupom istih kultura, njihovim pakiranjem i prodajom u Hrvatskoj i 11 zemalja istočne i jugoistočne Europe. Obiteljski je to posao u koji je Andrija Dodlek uključen od malih nogu, a danas u tvrtki obnaša funkciju projektnog menadžera.

Dodlek

ZŠEM je odličan odabir za mlade koji žele raditi u obiteljskim tvrtkama ili započeti posao.

Na preddiplomskom studiju ekonomije i managementa tijekom kojeg je bio na studentskoj razmjeni u Budimpešti sustavno je nagrađivan za izvrsne rezultate, a na MBA-u je diplomirao s najvećom pohvalom (Summa cum laude). U poslovanju se susreće s raznim proizvodnim procesima, poslovnim planiranjem, logistikom, te raznim naglim promjenama zbog čega se odlučuje specijalizirati na MBA Supply Chain Managementu.

„Najveći benefit MBA studija ZŠEM-a definitivno je odlična podloga znanja koju su na mene prenijeli profesori, kvalitetan odnos s njima, te odlični kontakti koje sam izgradio tijekom studija. ZŠEM je ostavio veliki trag na mom načinu razmišljanja i rada, te smatram da je odličan odabir za mlade ljude koji žele raditi u obiteljskim tvrtkama ili žele započeti nešto svoje.“, ističe Dodlek.

Jurišić

MBA program osigurava izvrsnu kombinaciju teorijskih i praktičnih znanja predavača.

Kompletan radni vijek Gordana Jakšić, diplomirana ekonomistica i direktorica Azelis Croatia, provela je radeći u stranim korporacijama. Penjući se hijerarhijskom ljestvicom naučila je kako je jedini način osposobljavanja za rješavanje izazova s kojima se konstantno suočava, posvećenost cjeloživotnom učenju. Kao ženi u poslovanju, izazovi su još i veći.

Andrija Dodlek; Dinko Jurišić; Edita Tojčić

Promocija na poziciju koja podrazumijeva odgovornost upravljanja cjelokupnim poslovanjem kompanije, potaknula je Gordanu na upis MBA programa s ciljem usavršavanja strateških i rukovodećih vještina, te proširenja mreže kontakata.

„Razmjena ideja i iskustava te umrežavanje s kolegama iz drugih grana industrije, dodalo je novostečenim znanjima jednu novu dimenziju. Također, MBA mi je pomogao da dobijem širu perspektivu, što me dodatno osnažilo za donošenja kvalitetnih odluka u dinamičnom poslovnom okruženju.“, kazala nam je Jakšić.

Tojčić

Na predavanjima smo otvoreno diskutirali, radili na projektima te dijelili iskustva.

Dinko Jurišić koji u PepsiCo obnaša poziciju menadžera franšize za Hrvatsku, Sloveniju i Baltik kao bitan faktor pri odabiru studija ističe izvrsnost profesora, relevantnost programa i izbora kolegija.

„MBA program ZŠEM-a osigurava izvrsnu kombinaciju teorijskih i praktičnih znanja predavača te daje siguran prostor za testiranje rubnih ideja i promišljanja za koje je u realnom poslovnom okruženju ograničen manevarski prostor. Konkretna znanja su odmah primijenjiva. Odličan, ali ne i jedini primjer navedenog je kolegij Management of Change profesora Brune Filipia,“ ističe Jurišić.

Primjenjiva znanja

Petra Klarić, koordinatorica lanca opskrbe i odnosa s kupcima u tvrtki Bayer d.o.o., kao magistrica ekonomije tražila je dodatna primjenjiva znanja te se odlučila upisati Executive MBA ZŠEM-a. Pri izboru studija tražila je fleksibilna predavanja te nastavu s puno diskusije, grupnog rada i primjera iz prakse.

Kao prednost MBA programa gospođa Klarić ističe: „MBA mi je omogućio da sva stečena znanja prenesem na svoje radno mjesto. Titula kao takva nije imala utjecaj na moju karijeru, ali poslovno znanje i umrežavanje definitivno jesu. Nastojim iskoristiti svaku priliku za dodatnim obrazovanjem, smatram to najboljim ulaganjem u sebe. Nakon završenog MBA-a više razmišljam strateški i lakše se nosim s poslovnim izazovima, posebno u današnje vrijeme, kada je to nužno.“

Jakšić

MBA mi je pomogao da dobijem širu perspektivu, što me osnažilo za donošenja strateških odluka.

Direktorica odnosa s članstvom Hrvatske udruge poslodavaca, Milka Kosanović kao diplomirana pravnica specijalizirala se u području komunikacija, a za studij MBA-a se odlučila dobivši stipendiju.

Milka Kosanović; Petra Klarić; Milan Sladojević

“MBA studij mi je pružio primjenjiva znanja stečena na sveobuhvatan i sustavan način. Stručnost ali i fleksibilnost predavača i administrativnog osoblja na iznimnom su nivou. Niti jedan problem nije nerješiv i student je zaista u fokusu, a sve je usmjereno tome da dobijete maksimalnu vrijednost kroz znanja koja tijekom studija stječete“, ističe Kosanović.

Krešimir Uzelac je kao magistar inženjer elektrotehnike i informacijske tehnologije dobio posao u jednoj od vodećih hrvatskih privatnih tvrtki na polju industrijske automatizacije – Montelektro d.o.o.. Višegodišnji rad i trud rezultirali su napredovanjem na poziciju voditelja projekata i uvidom u nedostatak znanja iz područja ekonomije i menadžmenta.

Seleš

ZŠEM okuplja profesore koji su stručnjaci, a imaju razvijene i poslovne karijere.

Uvijek spreman za stjecanje novih znanja i brušenje vještina odlučio se za upis Executive MBA programa Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Evo kako Uzelac opisuje svoje iskustvo studiranja: „Zbog nepoznavanja ključnih pojmova ekonomije, financija i menadžmenta, istaknuo bih predsemestar MBA studija kao kvalitetnu uvertiru u sve što smo kasnije do u detalje na kvalitetnim primjerima i vježbama prolazili na predavanjima.

Profesori su nam prenijeli dio svog velikog iskustva, ali isto tako smo mi studenti, dijeljenjem osobnih iskustava i radom u timovima, na zanimljiv i intuitivan način stekli nova znanja i vještine.

Uzelac

Studenti dijeljenjem osobnih iskustava i radom u timovima stječu nova znanja i vještine.

Predavanja na engleskom, kao i grupa s nekoliko studenata iz drugih zemalja, pridonijela su razvoju jezika, ali i boljem razumijevanju drugih kultura i običaja. Sve u svemu, benefiti dodatnog obrazovanja već su primijenjeni u praksi.“

Nadogradnja znanja

Hrvoje Seleš svoju karijeru vezao je za multinacionalne korporacije u sektoru product, brand i marketing menadžmenta. Radio je za Školsku knjigu, Ferrero, Heineken i Samsung Electronics, a po završetku MBA-a odlučuje se za preokret u karijeri te osniva vlastitu tvrtku.

Kosanović

MBA studij mi je pružio primjenjiva znanja stečena na sveobuhvatan i sustavan način.

„Nakon pretrage i usporedbe programa koji se nude u Hrvatskoj i okolici, odlučio sam se za Executive MBA program ZŠEM-a jer je dovoljno napredan da čak i nakon toliko godina karijere nudi da naučim nešto novo, dovoljno fleksibilan jer pruža predavanja vikendom što se ne kosi s mojim radnim rasporedom te okuplja profesore koji su stručnjaci u svojim područjima i imaju razvijene respektabilne poslovne karijere izvan akademske.

Gordana Jakšić; Hrvoje Seleš; Krešimir Uzelac

Nakon upisa, uvidio sam da su predavanja detaljno i profesionalno koncipirana te svakom studentu, bez obzira na stupanj razvoja karijere, mogu ponuditi dodatna znanja koja se nadopunjuju i unapređuju poimanje menadžmenta.“, ističe Seleš.

Klarić

Nakon MBA-a više razmišljam strateški i lakše se nosim s poslovnim izazovima.

Specijalizacija u američkoj tvrtki Applied Ceramics Inc. omogućila je Milanu Sladojeviću da bude dio tima mladih tehničara i inženjera u kalifornijskoj Silicijskoj dolini. Intenzivna edukacija rezultirala je pokretanjem pogona u Sisku gdje je Sladojević s vremenom postao voditelj proizvodnje, a potom i član Uprave. Metalurški fakultet opskrbio ga je stručnim znanjima, a napredovanjem u karijeri javljala se sve veća potreba za ekonomskim znanjima i vještinama.

Tada se Milan odlučuje za upisom MBA-a koji mu daje primjenjiva znanja za unapređenju poslovnih procesa. Pri završetku MBA studija otvara mu se prilika za promjenom tvrtke te prelazi u SOL Croatia na poziciju koordinatora distribucije, logistike, projektnog menadžmenta i kvalitete gdje nastavlja svoju uspješnu karijeru. Kako bi zaokružio svoje formalno obrazovanje planira upisati i doktorski studij, a povjerenje će i tu još jednom ukazati ZŠEM-u.

 

Sladojević

Kako bi zaokružio formalno obrazovanje upisat ću i doktorski studij na ZŠEM-u.
Generalna direktorica međunarodne kompanije Trelleborg Sealing Solutions, Edita Tojčić na vrhuncu svoje uspješne karijere odlučila je nadograditi stečena znanja te se upisala na Executive MBA program ZŠEM-a.

“Moje iskustvo sa studija je iznimno pozitivno jer sam primjenjiva stečena znanja dobila od vrhunskih predavača i stručnjaka iz odabranih područja. Na predavanjima smo otvoreno diskutirali, radili na projektima u timu te dijelili dosadašnja radna iskustva. Poznanstva koja sam stekla u vrijeme studija su dragocjena.”, kazala je gospođa Tojčić.

Više informacija o Diplomskom MBA programu Zagrebačke škole ekonomije i managementa možete vidjeti na www.zsem.hr.

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close