Maslina koja život znači

Autor: Sponzorirani članak , 11. studeni 2014. u 08:43
Hotel Olympia

Ono po čemu se hotel Olympia ističe u svojem okruženju je okretanje prema zelenom poslovanju.

Zeleni plan hotela Olympia obuhvaća, u prvom redu, odgovorni i održivi turizam te gospodarenje otpadom i održivo korištenje prirodnih resursa. Također, odgovorno odnošenje prema hrani, gospodarenju vodom i energijom kao i prostornim planiranjem i krajobrazom.

'Možemo kazati kako smo ponosni na naš odjel hrane u hotelu koji posluje isključivo sa odabranim dobavljačima. Pokušavamo voditi računa da su namirnice iz eko uzgoja a doprinos tome dajemo i sami' kazala nam je direktorica hotela Katarina Šprljan Marin. 'Svoju brigu o okolišu pokušavamo prenijeti i na naše goste pa svake godine organiziramo program branja maslina u koje uključimo i naše goste te ih upoznajemo sa našim gastronomskim običajima.'

U kompleksu Olympia 2009. godine posađeno je oko 300 mladica maslina koje danas tvore impozantnu sliku krajobraza. Time smo na najbolji način iskoristili veliki dio površine oko hotela koja čini oko 70% cijelog kompleksa.

'Ubrane plodove šaljemo na preradu a dobiveno ulje koristimo u kulinarstvu. Do sada su gosti imali samo riječi hvale za naše ulje', poručuje Katarina Šprljan Marin.

Maslinovo ulje je i vrijedan sastojak u pripravcima koji se koriste u Olympia Life wellness centru  za masaže i ostale beauty rituale.

A zašto su se odlučili upravo za maslinu, objašnjavaju iz Uprave hotela – 'Zbog čvrstoće i otpornosti, maslina je simbol snage, odanosti i vjernosti. Pobjednicima na Olimpijskim igrama na glave su stavljali maslinove vijence, a za nagradu su dobivali amfore s maslinovim uljem, koje je bilo tada vrlo skupocjeno. Također, maslina je u kršćanstvu simbol Božje providnosti i brige za ljude. Mi se na ovaj način brinemo za okoliš ali i našu tradiciju koju pokušavamo prenijeti svim narodnostima koje put dovede u Vodice, u hotel Olympia.

Da je briga za okoliš i ekološki održiv razvoj smjernice koje su duboko zacrtane u poslovanje firme Olympia Vodice d.d. pa u planovima proširenja cijelog kompleksa Olympia i izgradnju novog objekta koje su predstavili, ponosno ističu okosnicu cijelog budućeg projekta:

  • briga o okolišu
  • gospodarenjem čvrstim i ostalim otpadom
  • korištenje najsuvremenije tehnologije iskorištavanja sunčeve energije solarnim i fotonaponskim panelima
  • očuvanje voda i recikliranje otpadnih i oborinskih voda
  • upotreba ekoloških i energetski učinkovitih materijala u izgradnji i opremanju objekata
  • edukacija zaposlenika i suradnja sa zajednicom
  • ponuda vrhunskih lokalnih i hrvatskih ekoloških proizvoda

Valja dodati kako cijela ova priča leži na plaži koja je ponosni vlasnik Plave zastave što svakako podrazumijeva visoku uslugu te čistoću mora i obale.

 

             

New Report

Close