Za kremu:
2 Želatine mljevene Dolcela
10 žlica hladne vode
500 g kremastog sira ili Mascarponea
100 g šećera u prahu
500 ml kokosova vrhnja (ili kokosova mlijeka)
2 žlice soka od limete
naribana korica 1 limete
Za panna cottu s mangom:
200 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
1 Panna cotta Podravka
1 zreli mango (250 g pirea od manga)
Za ukrašavanje:
1 mango, oguljen i narezan na tanke ploške
čips od kokosa
1. Kalup za kolače vel. 24 cm × 24 cm prekrijte papirom za pečenje. 2. Mljevenom keksu dodajte kokosovo brašno, promiješajte i prelijte zagrijanim maslacem. 3. Smjesu promiješajte, uspite u kalup, ravnomjerno rasporedite i dobro pritisnite da dobijete podlogu. Ostavite 20 minuta u hladnjaku da se stisne. 4. Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite 5 minuta da nabubri. 5. Kremasti sir i šećer dobro promiješajte. Dodajte kokosovo vrhnje, sok i koricu limete te promiješajte. Želatinu lagano zagrijte da se otopi i polako uz miješanje dodajte kremi. Odmah izlijte preko podloge, poravnajte i ostavite u hladnjaku barem 1 sat da se stisne. 6. Zatim pripremite panna cottu s mangom. U kipuće mlijeko pomiješano sa slatkim vrhnjem dodajte prašak za panna cottu te miješajući pjenjačom kuhajte 1 minutu. 7. Pustite da se malo ohladi, ali ostane toplo i tekuće, pa umiješajte pire od manga. Prelijte preko kreme od sira i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja.U 400 ml vrelog mlijeka dodajte prašak za desert te miješajući pjenjačom kuhajte 1 minutu. Desert ulijte u navlažene posudice i ohladite. Prije posluživanja možete ukrasiti voćem, preljevima ili kompotima. 8. Kolač narežite pa neposredno prije posluživanja po njemu rasporedite ploške manga i pospite čipsom od kokosa.
Savjet: Za posluživanje koristite zrelo svježe voće. Vrijeme pripreme: 25 minuta + vrijeme hlađenja Zahtjevnost: jednostavno