Kaspersky Lab – predanost povjerenju i transparentnosti

Autor: Promo , 11. prosinac 2017. u 20:28
Foto: press

Kaspersky Lab je strastveno predan zaštiti svojih korisnika diljem svijeta od cyber prijetnji pomoću vodeće tehnologije i analize tržišta, bez obzira na svrhu i porijeklo tih prijetnji.

Današnje društvo sve više ovisi o informacijskim i komunikacijskim tehnologijama (ICT) i stoga cyber prijetnje predstavljaju sve veću opasnost. Zbog ubrzanog tempa i razvoja ICT-a i širenja prijetnji, Kaspersky Lab vjeruje da je snažnija suradnja u zaštiti cyber prostora važnija nego ikada.

Kaspersky Lab je strastveno predan zaštiti svojih korisnika diljem svijeta od cyber prijetnji pomoću vodeće tehnologije i analize tržišta, bez obzira na svrhu i porijeklo tih prijetnji.

Povjerenje je ključno za razvoj cyber sigurnosti

Kada je riječ o cyber ili kibernetičkoj sigurnosti, povjerenje je neophodno. Upravo zato ono treba biti temelj svake suradnje među onima koji od cyber prijetnji žele osigurati i zaštititi pojedince, organizacije i tvrtke. Kaspersky Lab uviđa da se povjerenje ne smije uzimati zdravo za gotovo, nego se mora neprestano graditi kroz trajnu predanost transparentnosti i odgovornosti.

Izbor korisnika

U okviru izbora Gartner Peer Insigts Customer Choice za 2017. godinu, tvrtka Kaspersky Lab primila je priznanje na temelju ocjene zadovoljstva korisnika – nagradu Platinum u kategoriji Endpoint Protection Platforms. Customer Choice Awards su nagrade koje su ovjerili stručnjaci iz redova krajnjih korisnika, a kojima daju priznanje tvrtkama koje ocjenjuju njihovi korisnici.

Suradnja s IT sigurnosnom zajednicom

Kaspersky Lab smatra da zajednički napori i suradnja predstavljaju najučinkovitiji način borbe protiv cyber kriminalaca. Kako bi ta borba bila uspješna, Kaspersky Lab surađuje s globalnom IT sigurnosnom zajednicom, međunarodnim organizacijama te nacionalnim i regionalnim agencijama za provedbu zakona, uključujući INTERPOL i Europol. 

„Interpolov novi sporazum s tvrtkom Kaspersky Lab dodatan je korak u našim kontinuiranim naporima da se zakonodavstvima diljem svijeta osigura pristup informacijama koje su im potrebne za suzbijanje cyber prijetnji. Vidjeli smo kako je suradnja s privatnim sektorom ključna za učinkovito rješavanje ovog globalnog fenomena čija opsežnost i složenost i dalje rastu”, izjavio je Noboru Nakatani, izvršni direktor odjela Global Complex for Innovation u Interpolu.

“Nemamo namjeru upozoriti korisnike da ne koriste Kaspersky Lab proizvode jer BSI nema dokaza o neprimjerenom ponašanju tvrtke ili sumnji na nedostatke u softveru. BSI trenutačno nema naznaka da se proces dogodio kako je opisano u medijima”, poručili su iz BSI-a, Njemačke federalne agencije za IT osiguranje. 

Inicijativa globalne transparentnosti

Tvrtka Kaspersky Lab će pokrenuti Inicijativu globalne transparentnosti kako bi demonstrirala svoju predanost zadobivanju i održavanju povjerenja kupaca i partnera.

Tvrtka će osnovati tri centra transparentnosti u SAD-u, Europskoj uniji i Azijsko-pacifičkoj regiji kako bi adresirala sigurnosna pitanja u suradnji s korisnicima, pouzdanim partnerima i vladinim dionicima. Centri će pouzdanim partnerima služiti kao baza, gdje će moći pristupiti pregledima kodova tvrtke, ažuriranju softvera, pravilima za otkrivanje prijetnji te drugim aktivnostima.

Načela suradnje tvrtke Kaspersky Lab s agencijama za provedbu zakona, komercijalnim i javnim tijelima mogu se pronaći ovdje.

Glavni ciljevi tvrtke ostali su nepromijenjeni tijekom 20 godina postojanja tvrtke – pružiti vrhunska rješenja za cyber sigurnost i pomagati u borbi protiv cyber prijetnji.

New Report

Close