Jesen uz elegantna crvena Krauthaker vina

Autor: Promo , 28. listopad 2019. u 14:29
Foto: Press

Iako su ove jesenske dane obilježile proljetne temperature, polako se pripremamo za pravu jesen, ispunjenu toplim bojama, zamamnim mirisima i punim okusima.

Dolaskom hladnijih dana, zabave na terasama zamjenjujemo druženjem oko stola uz ukusnu hranu i kvalitetna vina.

Vina koja će savršeno upotpuniti jesenske večere i oduševiti i najzahtjevnije goste, stižu iz Vinarije Krauthaker, ponosne predstavnice vinarske tradicije kutjevačkog kraja. Radi se o vrhunskom vinu Krauthaker Merlot 2017 i vinu nastalom kombinacijom sorti Merlota i Cabernet Sauvignona – Krauthaker Mercs 2017.

Krauthaker Merlot 2017 je moderno, višeslojno i dinamično vino, dobro iskazane voćnosti. Toplo je, čvrste kičme s dovoljno mesa, u ustima traje te ima dobar potencijal za odležavanje. Izgledom je privlačno te je u potpunom skladu sa sortom, tehnologijom i dobi vina. Boja je rubinska, lijepa, živa, jača, tamna, kompaktna i gotovo neprobojna. Nos je otvoren, miris traje i izražen je dobrim intenzitetom. Bouquet je obilježen slatkim začinima i čokoladom, posušenim biljem, mineralima, zrelim i ukuhanim domaćim tamno-crvenim i plavim bobičastim voćem te voćem s košticom. Ovo se vino idealno sljubljuje uz goveđe odreske s roštilja, pečenu patku ili gusku, razna pečenja, dugo pirjana mesa, jela od divljači te odležane i dobro dozrele tvrđe sireve.

Krauthaker Mercs 2017 je vino koje je osvojilo brojne nagrade na različitim državnim i regionalnim natjecanjima, a jedna od posebnih referenci je brončana medalja s najprestižnijeg svjetskog ocjenjivanja vina Decanter World Wine Awards 2018. godine. Harmonija sorti Merlot i Cabernet sauvignon, dala je višeslojno i dinamično vino, izazovnog i intenzivnog mirisa, uz iskazanu voćnost i herbalne note. Na nepcu je savršeno svježe i voćno uz produženi retro okus.

Ekološki uzgoj i osluškivanje prirode samo su neke od karakteristika Krauthaker podruma. Kako bi se vratili starim tehnikama proizvodnje, poslovi obrade zemlje i vinove loze, u određenim se vinogradima obavljaju kao nekada – s konjima. Zbog iznimno pogodnih klimatskih uvjeta dozrijevaju vina svih berbi, od kasne berbe do izbornih berbi prosušenih bobica. Ljubav prema vinima i kutjevačkom vinogorju, Vlado Krauthaker je prenio svojoj kćeri Martini Krauthaker Grgić, koja je danas glavna enologinja vinarije. Ona temeljnu filozofiju vinarije uspješno nadograđuje osobnim pečatom: „U našoj se vinariji redovito

eksperimentira i to je nužno. Uvijek se traži nešto novo, nešto bolje, nešto posebnije. Nastavljamo kombinirati nove tehnologije i tradicijske vrijednosti, a naša su vina na tržištu prepoznatljiva i dobro prihvaćena. Najveći nam je izazov biti svoj i drugačiji.“, ističe Martina Krauthaker Grgić.

Krauthaker vina već godinama su sinonim za vrhunsku kvalitetu i ljubav prema vinima. Uživajte u jesenskim aromama Slavonije uz puna i topla vina Krauthaker Merlot 2017 i Krauthaker Mercs 2017.

Više na: https://www.krauthaker.hr/

New Report

Close