Klik do znanja
HalPet platforma

Jednim klikom do izvrsnih edukacijskih programa

HalPetovu platformu za korporativnu online edukaciju dosad je završilo više od 12 tisuća polaznika  

PD VL native tim
25. svibanj 2020. u 08:00
FOTO: GettyImages

“Pandemijsko korona vrijeme”, u kojem smo se svi našli, definitivno nam je promijenilo životne i poslovne navike. Socijalno distanciranje donijelo je obvezni rad od kuće te istodobno obustavilo sve seminare i poslovne treninge zbog kojih smo često i putovali izvan mjesta rada. No, bez obzira na “novo normalno”, tvrtke i dalje imaju potrebu educirati svoje zaposlenike. Stoga je teško danas pronaći firmu koja ne razmišlja o poslovnim edukacijama na online platformama. Velike kompanije, pogotovo u financijskom sektoru, već odavno, uz klasične edukacije, koriste LMS platforme za provođenje internih edukacija. Mnoge kompanije su u zadnjih par godina osvijestile da je digitalizacija internog znanja nužnost, pa su napravile mali iskorak u tom smjeru. Istodobno, sve do prije par mjeseci, bilo je i mnogo kompanija koje nisu bile spremne krenuti na put digitalizacije internog znanja. Danas je sve drugačije, jer su sve tvrtke svjesne da se proces edukacije mora nastaviti, te da je u ovoj situaciji online edukacija najbrži i najprihvatljiviji kanal za prijenos znanja.  

Digitalni prostor za učenje otvorio je i mnoga pitanja – kako odabrati online edukaciju i pratiti uspješnost, kako postići interaktivnost i optimalno trajanje, hoće li biti zanimljiva polaznicima i hoće li usvojiti ciljna znanja? 

Dobra je vijest da u Hrvatskoj postoji platforma za online učenje s dostupnim poslovnim edukacijama koja uspješno rješava sva ova pitanja, a samo jedan klik je dovoljan za početak online učenja koje, zbog svoje strukture, pruža korisnicima koristan i zanimljiv doživljaj. 

Što je LPC® metoda?
Još 2008. godine u hrvatskom HalPet-u, kompaniji  koja je već više od 20 godina prisutna na edukacijskom tržištu, a u posljednjih 10 godina intenzivno razvija online programe i  svoj brend LPC online sustav za učenje, napisali su prvi scenarij za online edukaciju, za koji su znali da mora biti jasan, interaktivan, zanimljiv i primjenjiv. Tako je nastao “Learn, Practice, Communicate”, popularna LPC metoda. 

LPC je način učenja u tri pametna koraka. https://lpc.halpet.eu/hr/  

U Learn ( nauči ) dijelu korisnici dobivaju “must have” informacije na ciljanu temu, preispituju svoja dosadašnja iskustva i znanje, upoznaju se s tehnikama i alatima kroz konkretne korake i primjere, kombinacijom teksta, video i audio sadržaja i različitih oblika interakcije. 

Practice ( uvježbaj ) dio korisnicima daje priliku da provjere što su naučili u Learn dijelu. Sadrži različite zadatke, a povratna informacija o uspješnosti dobiva se odmah. 

Communicate ( motiviraj se na primjenu) sadrži konkretne upute kako primijeniti naučeno i motivira korisnike na akciju. 

Od tada do danas, HalPet-ovi stručnjaci i treneri izgradili su sustav za online učenje LPC Business, aktivirali hrvatski edukacijski webshop – LPC online https://lpc.halpet.eu/hr/trgovina/ , izradili 119 LPC online programa ( 8 stupnjeva poslovnog engleskog jezika, 111 različitih online programa iz područja komunikacijskih vještina i osobnog razvoja) te 72 online programa za LMSove njihovih klijenata. Do danas je HalPet online edukacije završilo više od 12 tisuća polaznika. 

“Od samog početka razvoja online edukacijske usluge u HalPetu smo imali jasan cilj osigurati korisnicima, kompanijama i pojedincima ugodno i interaktivno online učenje s kvalitetnim sadržajima primjenjivima u svakodnevnom poslovanju te online sustavom koji je jednostavan, intuitivan i ugodan učenje i dostupan bilo kada i bilo gdje. Vjerujemo da će, nakon naših 12.000 zadovoljnih polaznika, male, srednje i velike kompanije i dalje koristiti LPC sustav za educiranje svojih zaposlenika”, kaže izvršna direktorica HalPet-a Melita Čolak Višnjić. 

Kako koristiti HalPetov sustav za online učenje LPC online? 
Sustavu se može pristupiti bez obzira na to jeste li poslovni subjekt ili individualac željan novih znanja i vještina. Osim što je dostupan 24/7 i omogućuje učenje putem raznih uređaja, sadrži pomno osmišljene lekcije i mikrolekcije, za koje zasigurno svatko može odvojiti vrijeme za vlastiti napredak. One ne traju dulje od 20 minuta, sadrže konkretne primjere i ilustracije i element gejmifikacije te omogućuju povratnu informaciju o usvojenom znanju kroz kvizove. 

S obzirom na to da je kupnja LMS-a i kreiranje vlastitih programa dugotrajan i skup proces, u HalPet-u imaju rješenje i za tvrtke koje nemaju svoj sustav za online učenje. One mogu unajmiti online sustav i programe iz područja komunikacijskih vještina i osobnog razvoja, poslovnog engleskog jezika i njemačkog jezika, koji im postaju odmah dostupni. Klijenti koji odaberu najam sustava (programa ) mogu jednostavno i brzo organizirati internu edukaciju, pratiti rad polaznika, imati uvid u povratne informacije i izvještavanje o napretku. 

Važno je istaknuti da online učenje nadvladava nedostatke klasičnog učenja pružajući onome koji uči, između ostalog, mogućnost samostalnog upravljanja količinom i dinamikom sadržaja, odabir najboljeg vremena i mjesta za učenje, interaktivan i multimedijski pristup u radu sa sadržajem te povratnu informaciju na naučeno. 

Za kraj predlažemo da posjetite LPC online, odaberete program za sebe ili steknite svoje prvo LPC iskustvo uz demo program Pozitivno razmišljanje – moja nova navika 

Sadržaj omogućuje HalPet 

New Report

Close