1. U manjoj posudi na srednjoj vatri zagrijte bešamel umak do vrenja. 2. Dodajte mu senf, majčinu dušicu, limunov sok, posolite ga i popaprite. 3. Samo kratko promiješajte i uklonite s vatre. U manju vatrostalnu posudu položite 2 kriške tosta. 4. S 1/2 količine dobivene smjese premažite kriške tosta u posudi, pa po njima rasporedite ocijeđene sardine i 1/2 količine naribanog sira. 5. Preklopite ih preostalim kriškama tosta, pa ih prelijte preostalim bešamel umakom i naribanim sirom. 6. Stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C i pecite 10-15 minuta ili dok se gornji dio blago ne zapeče i sir otopi. 7. Poslužite odmah ili ponesite na posao, u školu i sl.
Savjet: Prije pečenja, kao ukras, na svaki sendvič možete položiti plošku limuna ili ih posuti narezanim vlascem. Vrijeme pripreme: 20 minuta. Zahtjevnost: Jednostavno