Detoksikacija organizma – prvi korak do vitke linije

Autor: Sponzorirani članak , 24. ožujak 2014. u 10:37
Thinkstock

Ako nešto ne podliježe trendovima, onda je to detoksikacija, o njoj možemo pričati samo kao o nužnoj potrebi.

Ako nešto ne podliježe trendovima, onda je to detoksikacija, o njoj možemo pričati samo kao o nužnoj potrebi. – Glavni je cilj – priča magistra Andrea Koščec iz popularnog Farmacijinog aromaterapijskog i nutricionističkog savjetovališta (Ilica 11, Zagreb) – svakodnevno filtriranje toksičnih tvari iz organizma, održavanje tonusa mišića i bolji elasticitet kože. Detoksikacija, odnosno korištenje raznih preparata koji čiste organizam, je idealan izbor kod svakodnevnih tegoba kao što su nadutost, umor, stres, problemi s probavom, i to uslijed izloženosti velikom broju toksina i zagađenja na dnevnoj bazi. Upravo nam detoksikacija pomaže vratiti energiju, koncentraciju i pozitivan stav, što naravno uvelike utječe na opću kvalitetu našeg života, a time i na okolinu.

 

Donosimo vam najbolje savjete za detox, ali i top 11 proizvoda (od čaja preko kapsula do seruma) koji će uvelike olakšati funkcioniranje vašeg organizma i poraditi na zdravlju, ljepoti i mladolikom izgledu i osjećaju. Ovo su načini i pripravci kojima si stvarno možete sami pomoći, kako biste od jutra bili puni energije, zdravi i sretni.

Što sve čini detox uspješnim?

Voda: u organizam dnevno unositi najmanje dvije litre vode. Ako želite organizam očistiti, tada bi te količine trebale biti i veće. Voda čini 70% našeg tijela, 85% krvi, 80% mozga, 10% zuba. 

Zeleni čaj: trebalo bi ga piti tijekom ili nakon jela, jer time pomažete tijelu da se riješi nakupljenih masnoća i kolesterol. Jeste li znali da ljekovitost zelenog čaja leži u njegovim polifenolima, odnosno biljnim antioksidansima koji sudjeluju u razgradnji masti? To je vrlo važno jer svaki dan uistinu nije teško napraviti si zeleni čaj i učiniti nešto dobro za zdravlje.

 

Klorofil uklanja različite vrste toksina te na taj način rasterećuje jetru, jer to je najvažniji kelat u prirodi – uzrokuje izbacivanje otrova iz organizma.  

Post! Da, lagano štrajkanje nad velikim obrocima. Činjenica je da se ovih dana teško suzdržavamo od većih količina jela, no razmislite, stanite, budite svjesni da laganija prehrana ublažava probavne probleme, čini tijelo lakim, poboljšava mentalnu jasnoću, te prevenira mnoge bolesti. 

Imate problema s jačanjem imuniteta? Pharmacy to go stručnjaci dat će vam najbolje savjete. Klik!

 

Zeleni sokovi su odličan detox! Čiste jetru, krv i cijeli organizam, te potiču probavu druge hrane jer stimuliraju izlučivanje probavnih enzima. Dolaze u obliku soka, tako da hranjiva svojstva zelenog povrća puno dublje prodiru u organizam. Zeleni sokovi alkaliziraju tijelo, više nego bilo koja druga namirnica ili obrok. 

Zanimljivost: jeste li znali da je jedan od glavnih uzorka raka – kiselost organizma? Zato treba, ovo zapamtite, uvijek raditi balans između oralnih preparata i dermalnih preparata. Treba ujedno osluškivati svoj organizam i individualno pristupiti detoxu. Tek kad ste u dosluhu s vlastitim tijelom, moći ćete osjetiti koja hrana vam škodi i kad pretjerate s jelom i pićem. Ili se obratite ljekarnicima u Ilici 11, gdje je smješteno Farmacijino aromaterapijsko i nutricionističko savjetovalište, gdje ljudi svakodnevno dolaze s realnim problemima, te im se pomaže da poboljšaju kvalitetu svog života.

Jelovnik po mjeri ne mora biti samo želja, obratite se Pharmacy to go stručnjacima koji će vam složiti "custom made" menu. Klik!

 

Važno je znati: 

– osoba koja ima neku bolest jetre nikada neće krenuti prvo sa čišćenjem jetre i pojačanim izlučivanjem žući već će prvi izbor biti regeneracija jetre.
– osoba koja koristi biljke za regeneraciju jetre može uzimati i alfa-lipoičnu kiselinu upravo zbog sinergističkog djelovanja i dodatne zaštite staničnih membrana
– osoba koja ima mulj u žučnoj vrećici uz određene biljne preparate smije kombinirati i sikavicu.
– važno je napomenuti da za sve nedoumice mogu zatražiti stručnu pomoć ljekarnika, jer iako je riječ o samopomoći i individualnom pristupu uvijek vrijedi savjet više.

Donosimo vam top 11 preparata, od čaja do kapsula i krema, koji će pomoći vašem organizmu da prebrodi zimske dane i da proljeće dočeka čist i spreman za akciju! Naime, izaberite neki od proizvoda koji vam odgovara, jer detoksikaciju uistinu možete raditi na brojne načine, što vam otvara mnoga vrata u zdraviji, lakši, a na koncu i zdraviji život.

 

1. SOLGAR ANTIOXIDANT FREE RADICAL MODULATORS KAPSULE 

Antioksidansi su moćni zaštitnici organizma jer štite od fizičkog i mentalnog stresa, snažno neutraliziraju i umanjuju oksidacije tkiva i stanica. Solgar Antioxidant free radical modulators kapsule bogate su vitaminima C, E, mineralima Zn, Se, Cu, karotenoidima, luteinom, likopenom, zeaksantinom i alfa-lipoičnom kiselinom. Služe kao univerzalni antioksidant, obnavljanju ostalih antioksidansa, glutationa, vitamina C, E, te imaju vrlo povoljno djelovanje na obnavljanje jetrenih stanica kod raznih toksičnih oštećenja jetre.

CIJENA: oko 380 kn

 

2. APIVITA PRIRODNI ORGANSKI ČAJ ZA DETOKSIKACIJU 

Radi se o tradicionalnom receptu biljnih mješavina iz Koutsianas ljekarne, koji tonira, detoksicira, umiruje, te doprinosi dobrom zdravlju i ljepoti koja dolazi iznutra. Čaj se može koristiti svakodnevno, te piti kako bi koža svakodnevno čišća, a time i zdravija i sjajnija. 

CIJENA: oko 140 kn

 

3. METHODDRAIN DETOX EXPRESS 7 DAYS AMPULE

Ampule sadrže brezu, komorač, artičoku, zeleni čaj i tamarind za poticanje aktivnosti jetre i bubrega. No, bolesnici s oslabljenom funkcijom bubrega moraju biti oprezni s konzumiranjem ovih ampula, najbolje je da za savjet pitaju ljekarnika. 

CIJENA: oko 100 kn

 

4. SIPF ARTIČOKA OTOPINA 

Integralna otopina svježeg svježeg ljekovitog bilja (S.I.P.F.) je preparat pripremljen originalnim procesom stabilizacije putem pothlađivanja, čime su blokirane prirodne enzimatske reakcije koje se odvijaju brzim ili sporijim intenzitetom kod klasičnog procesa konzerviranja ljekovitog bilja putem sušenja i ekstrakcije. Ovo su preparati kod kojih je u isto vrijeme sačuvana cjelovitost i integritet svježe ljekovite biljke. Djelovanje: potiče stvaranje i izlučivanje žuči, te posljedično dolazi do kvalitetnije razgradnje masti u crijevima i smanjenja nadutosti. 

CIJENA: oko 140 kn

 

5. ENTEROS GEL

Radi se o „pametnoj spužvi“, gelu koji na sebe veže i uklanja iz organizma prirodnim putem isključivo toksine, štetne tvari, patogene mikroorganizme i alergene iz probavnog trakta, ali ne i hranjive tvari, vitamine i minerale. Osim što uklanja štetne tvari, Enterosgel štiti crijevnu sluznicu od kemijskih i mehaničkih povreda, ubrzava njezinu regeneraciju, te normalizira razinu sekrecije imunoglobulina A. Jedan od najvažnijih učinaka Enterosgela je da pospješuje obnavljanje normalne mikroflore, što je preduvjet za normalan rad crijeva. Važno je znati i da je ovo siguran preparat i za djecu i trudnice! 

CIJENA: 160 kn

 

6. PHYTOSTANDARD CRNA ROTKVA

Kapsule vege porijekla za izvrstan detox jetre, posebnom metodom ekstrakcije jer nema upotrebe alkohola. Idealno tijekom cijele godine, kad nam treba preventivan detoks ili čak nešto konkretnije čišćenje organizma, kao na primjer tijekom prosinca. 

CIJENA: oko 130 kn

 

7. MURAD POMEGRANATE EXFOLIATING MASKA

Maska za lice s ekstraktom nara koja neutralizira i štiti od slobodnih radikala, te dugoročno čuva zdravlje kože. 

CIJENA: oko 150 kn

 

8. MURAD ACTIVE RADIANCE SERUM

Revolucionarni serum vraća prirodnu blistavost kože, štiti od slobodnih radikala pomoću patentiranog i stabiliziranog vitamina C topivog u vodi i mastima 50 puta snažnijeg nego u običnim preparatima. Snažno djeluje na obnovu kože i nakon izlaganja UVA/UVB zračenjima! 

CIJENA: oko 600 kn

 

9. GATINEAU ACTIV ECLAT SERUM

Serum koji djeluje u dva koraka, trenutačno djeluje protiv umora kože, te ima dugotrajni efekt sjajne kože dubinskog energiziranja, ujednačavanja tena i anti-oksidativan učinak (kroz 28 dana). Posebna preporuka je za pušače, ili one koji se svakodnevno kreću u mjestima gdje je zrak onečišćen. Serum sadrži i ekstrakt graška koji trenutno zaglađuje i poboljšava ten. Light Complex (vitamin C i peptidi pira) osvjetljuje ten, a ekstrakt crvenih algi štiti kožu od oksidacije i slobodnih radikala.

CIJENA: oko 400 kn

 

10. GATINEAU ACTIV ECLAT KONCENTRAT

Za intenzivnu revitalizaciju zagasitog i umornog tena, vraćanje izgubljene energije i tonusa koži, kao i trenutačni učinak svježeg i blistavog izgleda lica. Ekskluzivni osvjetljavajući kompleks uklanja izgled umornog i sivog tena, vitaminski kompleks (C, A, E, F) i oligoelementi (Ca, Mg, Zn ) vraćaju energiju i tonus koži. Hidratantni kompleks (hijaluronska kiselina + glikolni derivati) pružaju glatkoću i blistavost koži, sedefaste čestice (0,1%) i vitamin C osiguravaju izgled svježeg i blistavog tena, a Extraliss zateže kožu lica i osigurava bolju refleksiju svjetlosti.

CIJENA:  oko 230 kn 

 

11. GATINEAU ACTIV ECLAT PILING

Za intenzivnu revitalizaciju zagasitog i umornog tena, piling nježno i učinkovito uklanja odumrle stanice kože. Koža je trenutačno pročišćena, zaglađena i blistava. Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu i masnu kožu. Ekskluzivni osvjetljavajući kompleks uklanja izgled umornog i sivog tena, vitaminski kompleks (C, A, E, F) i oligoelementi (Ca, Mg, Zn) vraćaju energiju i tonus koži. Hidratantni kompleks (hijaluronska kiselina + glikolni derivati) hidratizira i pruža glatkoću i blistavost koži, dok 1% AHA voćnih kiselina iz jabuke i 1% biotehnoloških enzima uklanjaju odumrle stanice i zaglađuju i osvjetljavaju ten.

CIJENA: oko 280 kn

New Report

Close