1/2 manje glavice kupusa (oko 500 g)
2 mrkve
50 g korijena celera
Za preljev:
100 g majoneze
200 g jogurta (gušći npr. grčki)
1 žlica Senfa Podravka
1/2 žličice sjemenki celera
sol Vegeta Maestro mljeveni crni papar
1-2 žličice šećera
1 – 2 žlice slatkog vrhnja
1-2 žličice ocijeđenog limunova soka
1. Kupus prerežite na pola i uklonite nekoliko tankih vanjskih slojeva. Polovicu kupusa prerežite da dobijete četvrtine, maknite tvrdu jezgru a zatim narežite na tanke rezance. 2. Mrkvu isto narežite na tanke rezance (ili naribajte na krupniju stranu ribeža). Celera narežite isto kao mrkvu i sve stavite u veliku zdjelu za miješanje. 3. Majonezu, jogurt, sok limuna i senf dobro izmiješajte. Dodajte sol, mljeveni papa, sjemenke celera i malo šećera. Zatim umiješajte malo mlijeka ili slatkog vrhnja. 4. Prelijte preko povrća i dobro izmiješajte. 5. Ostaviti u hladnjaku najmanje 1 sat prije posluživanja, i još jednom promiješajte. 6. Salatu pripremite na dan kad poslužujete.
Savjet: Amerikanci je obožavaju i kombiniraju s različitim mesom, pa čak stavljaju i u hamburgere. Upustite se u coleslaw avanturu i isprobajte nešto drugačije okuse kupus salate. Vrijeme pripreme: Vrijeme pripreme: 15 minuta Složenost: jednostavno.