Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Božićni kruh

Autor: Promo
21. prosinac 2018. u 08:00
Podijeli članak —
Foto: promo

Božićni kruh će odlično upotpuniti limunska glazura.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

150 g lješnjaka
120 g suhih smokava
120 g suhih šljiva
150 g grožđica (svijetlih)
70 g suhih brusnica
2 žlice ruma ili voćnog likera
3 jaja
1 Vanilin šećer Dolcela 
120 g šećera
1 Limun šećer Dolcela
1 žličica Praška za pecivo Dolcela 
50 g Gussnela Dolcela 
120 g Oštrog brašna Podravka 
¼ žličice Vegeta Maestro mljevenog cimeta 

150 g lješnjaka
120 g suhih smokava
120 g suhih šljiva
150 g grožđica (svijetlih)
70 g suhih brusnica
2 žlice ruma ili voćnog likera
3 jaja
1 Vanilin šećer Dolcela 
120 g šećera
1 Limun šećer Dolcela
1 žličica Praška za pecivo Dolcela 
50 g Gussnela Dolcela 
120 g Oštrog brašna Podravka 
¼ žličice Vegeta Maestro mljevenog cimeta 

1. Lješnjake grubo nasjeckajte.
2. Smokve i suhe šljive narežite na kockice. Grožđice i brusnice namočite u rum.
3. Jaja, šećer, vanilin šećer i limun šećer pjenasto izmiješajte.
4. Zatim dodajte cimet i brašno pomiješano s Gussnelom i praškom za pecivo, pripremljeno suho voće, te polako sve izmiješajte.
5. Duguljasti kalup (30×11 cm) obložite papirom za pečenje i napunite pripremljenom smjesom.
6. Odmah stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 60 minuta.
7. Ohlađen kruh ukrasite po želji, narežite na ploške pa poslužite.

Savjet: Božićni kruh će odlično upotpuniti limunska glazura.
Vrijeme pripreme: oko 70 minuta
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Autor: Promo
21. prosinac 2018. u 08:00
Podijeli članak —

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close