Kuhani bakalar očistite prstima, koristeći se malim nožićem pri skidanju crnih dijelova zbog samog izgleda jela, uz povremeno pranje ruku zbog ljepljivosti ribljeg mesa.
već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
1. Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao. 2. Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno. 3. Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom. 4. Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi. 5. Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju. 6. Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar. 7. Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi. 8. Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom. 9. Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu. 10. Ovako pripremljeni bakalar poslužite kao predjelo, toplo ili hladno s popečenim kruhom.
Savjet: Kuhani bakalar očistite prstima, koristeći se malim nožićem pri skidanju crnih dijelova zbog samog izgleda jela, uz povremeno pranje ruku zbog ljepljivosti ribljeg mesa. Vrijeme pripreme: 120 minuta. Zahtjevnost: Srednje zahtjevno