Zeleno gospodarstvo
Promo

ABB i Samsung Electronics zajednički pokreću holističku tehnologiju za pametne zgrade

Suradnja podržava ABB-ovu ambiciju da stanovnicima i vlasnicima nekretnina pruži otvorena i neovisna tehnološka rješenja

Promo
07. travanj 2022. u 16:00
Foto: ABB

ABB i Samsung Electronics će kroz globalno partnerstvo ponuditi zajednički razvijene tehnologije koje omogućavaju uštedu energije, upravljanje energijom i povezivanje s inteligentnim internetom stvari (IoT) u stambenim i nestambenim zgradama. Zgrade čine gotovo 40%svjetske godišnje emisije CO².

Korisnicima će biti omogućen širi pristup tehnologijama automatizacije zgrada i boljem upravljanju uređajima. Pametne kuće koriste umrežene uređaje i uređaje integrirane kroz centralizirani sustav kako bi uštedjeli novac, vrijeme i energiju.

Foto: ABB

Na primjer, korisnici će sa svojim osobnim uređajima moći pratiti i kontrolirati brojne kućanske aparate, detektore plina i dima, sustave za energiju, sigurnost i udobnost iz jedne aplikacije povezivanjem Samsungove aplikacije SmartThings na ABB-ova rješenja za automatizaciju zgrada. Između ostalog, uređaji kao što su perilice posuđa i perilice rublja mogu se ciljano koristiti tijekom razdoblja izvan radnog vremena. Na taj se način mreža može optimizirati i smanjiti troškovi energije.

New Report

Close