Cijene nekretnina
Pojeftinjenje nije na vidiku

Rastu cijena nekretnina u Hrvatskoj, osobito u Zagrebu i okolici te na obali, ne vidi se kraj

Unatoč iseljavanju mladih i strožim uvjetima kreditiranja, potražnja za stanovima i kućama ne jenjava, pa su primjerice cijene stanova u Zagrebu već blizu povijesno visokih razina otprije deset godina, kad se za prosječan stan u starijoj zgradi plaćalo više od 2000 eura za kvadratni metar.

Poslovni.hr
01. studeni 2018. u 13:31
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dok diljem Europske unije cijene nekretnina tek blago rastu, njihovo poskupljenje u Hrvatskoj u usporedbi s prosjecima EU-a je strelovito. U Hrvatskoj su cijene stambenih nekretnina u prvom ovogodišnjem tromjesečju porasle 8,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. U posljednjem tromjesečju 2017. porasle su 7,6 posto, piše Tportal.

Mjesečno istraživanje iz rujna, koje provodi najveći domaći oglasnik Njuškalo, pokazuje da su na razini cijele godine cijene stanova u Hrvatskoj porasle 7,13 posto, a cijene kuća nešto više od četiri posto. Najskuplji kvadrat stana je u Dubrovniku, gdje se on prosječno trži po 3811 eura po kvadratu, u Splitu za 2744 eura po kvadratu, dok je prosjek u Zagrebu 1917 eura. Po snažnom rastu ističe se Zadar, u kojem je prosječan kvadrat ove godine poskupio 12 posto i sada se prodaje po 2075 eura.

New Report

Close