Iako već pet godina chef jednog od najcjenjenijih restorana kontinentalne Hrvatske, Tomislav Kožić ne boji se izići iz svoje zone udobnosti. Ovaj veseli Zagorac prošle je godine proveo tri mjeseca stažirajući u Londonu u restoranima Pollen Street Social, Hibiscus i Dinner by Heston Blumenthal s jednom i dvije Michelinove zvjezdice. Ti restorani pružaju svojim gostima osjećaj ugode i elegancije dok u njihovim kuhinjama naporno radi i po 30-ak kuhara i članova osoblja.
"U kuhinji vlada vojnička disciplina i sva se energija troši na to da svako iduće jelo napraviš još brže i još bolje. Kuhari se znaju izmjenjivati svakodnevno jer ne mogu izdržati takav tempo i najviše kriterije. Tek nakon mjesec dana rada ti tamo na neki način dobiješ ime, izboriš se za status, da nisi više samo broj. Non-stop se dela, ali kad vidiš rezultat toga, svjestan si da je vrijedilo. To je vrh gastronomije", otkriva Kožić.