Uz minimalan trud pripremite nutritivno uravnotežen obrok

Autor: PD VL native tim , 22. lipanj 2023. u 22:00
Važnost dobre i raznovrsne prehrane ne smije se zanemariti /Shutterstock

Uz dobro osmišljen glavni obrok, mogu se uzimati zdravi snackovi, paziti na pravilan omjer proteina, zdravih masnoća i ugljikohidrata te se redovito hidrirati.

Uravnotežena prehrana nije neophodna samo za sportaše i ljubitelje fitnessa, već za sve. U današnjem brzom biznis svijetu, održavanje zdravog načina života često je jedan od najteže ostvarivih zadataka.

Međutim, važnost dobre i raznovrsne prehrane ne smije se zanemariti i podcijeniti. Sve što trebamo je voditi računa da su glavni obroci kvalitetni i nutritivno dobro osmišljeni, da jedemo pet porcija voća i povrća dnevno, da uzimamo zdrave snackove, da unosimo pravilan omjer proteina, zdravih masnoća i ugljikohidrata, redovito se hidriramo i bavimo nekom fizičkom aktivnošću.

Zvuči ‘lakše reći nego učiniti’, ali zapravo, usvajanja održivih i hranjivih prehrambenih navika danas i ne bi trebalo biti tako teško.

Jednostavnost i dostupnost dobrih izbora

Suprotno uvriježenom mišljenju, održavanje dobre prehrane može biti jednostavno i pristupačno. Jedna od najvećih zabluda je da hranjivi obrok zahtijeva puno vremena i truda u kuhinji. Zapravo je potreban minimalan trud da bi se napravio nutritivno uravnotežen obrok.

Naglaskom na cjelovitu, neprerađenu hranu i uključivanjem raznovrsnog voća, povrća, cjelovitih žitarica i nemasnih proteina, pojedinci mogu lako zadovoljiti svoje prehrambene potrebe bez potrebe za kompliciranim tehnikama kuhanja ili skupim sastojcima.

Važnost proteina

Proteini igraju ključnu ulogu u našem cjelokupnom zdravlju. Nije samo vitalan za sportaše i tjelesno aktivne pojedince, već i za one koji vode sjedilački način života. Proteini pomažu u obnavljanju i izgradnji tkiva, podržavaju zdrav imunološki sustav i doprinose proizvodnji enzima i hormona. Iako je moguće dobiti dovoljno proteina samo prehranom, proteinski suplementi su korisni za pojedince koji se bore da zadovolje svoje dnevne potrebe.

Jedna od omiljenih opcija su proteinski shakeovi poput Me:First Whey proteina koji dolazi u različitim okusima, ali i malim pakiranjima koja je praktično ponijeti sa sobom na put ili posao.

Omiljeni protein lako je i pripremiti, u Shieldmixeru, inovaciji u industriji shakera. Osim praktičnosti te vrhunskog dizajna, shaker je napravljen od Tritan plastike koja ne sadrži BPA niti druge štetne bisfenole te za razliku od druge plastike ne zadržava mirise.

Prikladan i pristupačan način za povećanje unosa proteina predstavljaju i ukusne proteinske pločice poput Me:First High Protein Delicious Bara koje će onima koji imaju natrpan raspored ili prehrambena ograničenja pružiti brz izvor energije.

18

posto EPA i 12 posto DHA udio je masnih kiselina u Leovital Omega 3 ribljem ulju

Zdrave grickalice i maslac od kikirikija

Grickanje je sastavni dio naše svakodnevne rutine. Odabir hranjivih međuobroka pomaže u kontroli gladi, održavanju razine energije i sprječavanju prejedanja tijekom glavnih obroka. Mogućnosti zdravih međuobroka podrazumijevaju svježe voće, sirove orašaste plodove, jogurt i štapiće od povrća s prirodnim namazima među kojima je kralj maslaca od kikirikija. Pun zdravih masnoća, proteina, vlakana i esencijalnih vitamina i minerala, 100% prirodan Polleo Sport Peanut Butter može se uživati sam, u kombinaciji s voćem ili povrćem, ili ga možete dodati u smoothieje i zobene pahuljice.

Zdravlje mozga i kognitivnih funkcija

U težnji za zdravim načinom života bitno je razumjeti značaj omega-3 masnih kiselina. Omega-3 su vrsta višestruko nezasićenih masnoća koje naše tijelo ne može proizvesti samo, zbog čega je ključno unositi ih prehranom ili suplementima. Od zdravlja mozga do zdravlja srca i cijelog kardiovaskularnog te živčanog sustava, uključivanje omega-3 masnih kiselina u našu prehranu može imati dubok utjecaj na naše cjelokupno blagostanje. Jedna od najpriznatijih dobrobiti omega-3 masnih kiselina je njihova uloga u zdravlju mozga i kognitivnim funkcijama.

DHA je glavna strukturna komponenta mozga i ključna je za njegov pravilan razvoj i funkcioniranje. Istraživanja pokazuju da redovita konzumacija omega-3 masnih kiselina može poboljšati pamćenje, poboljšati sposobnost učenja i smanjiti rizik od kognitivnog pada i neurodegenerativnih bolesti kao što je Alzheimerova bolest. Leovital Omega 3 – riblje ulje dolazi iz vrhunskih izvora s udjelom masnih kiselina od 18% EPA i 12% DHA. Uz dodani vitamin E koji djeluje kao jak antioksidans, ovaj proizvod pomaže tijelu u održavanju zdravlja.

Iso napici i hidratacija

Održavanje hidratacije je ključno, posebno tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Osim vode, ISO napitci (izotonični napitci) mogu nam pružiti osvježenje, podići razinu energije te podržati hidrataciju i ravnotežu elektrolita. Iako su ova pića posebno korisna za osobe koje se bave fizičkim aktivnostima ili dulje vrijeme provode na otvorenom, u Polleo Sportu pronaći ćete opcije koje mogu biti itekako korisne i za one koji su izloženi svakodnevnom stresu na poslu i mentalnim naporima.

Smanjenjem stresa do jačanja ruke i podlaktice

U potrazi za općim fizičkom spremom, važno je ne zanemariti snagu i fleksibilnost naših šaka i podlaktica koje imaju ključnu ulogu u raznim dnevnim aktivnostima, od jednostavnih zadataka poput hvatanja predmeta do složenijih pokreta koji su uključeni u posao i hobije. Učinkovita pomoć dolazi u obliku Gume za jačanje šake i podlaktice Atleticore.

Stiskanje i puštanje gume za jačanje šake i podlaktice također pomaže i u oslobađanju napetosti i smanjenju razine stresa. Ovaj ponavljajući pokret djeluje kao oblik terapeutske vježbe, slično korištenju lopti za stres, pa pojedinci tako mogu smanjiti tjeskobu i doživjeti osjećaj opuštenosti i olakšanja.

Stvaranje zdravih navika

Dobro uravnotežena prehrana može pridonijeti općem blagostanju i poboljšati kvalitetu naših života, a zbog svoje izloženosti, upravo je poslovna zajednica ta koja u društvu može promovirati jednostavnost pravilne prehrane i potaknuti stvaranje zdravih navika.

* Sadržaj omogućio Polleo Sport

New Report

Close