U Motovunu otvorena prva istarska banka vina

Autor: PD , 02. srpanj 2020. u 12:13
FOTO: PD

Banka se nalazi u vinskom podrume Casa Rosse, stare rustikalne istarske kuće, ia ima ukupno 36 sefova za vino.

U Motovunu, u staroj rustikalnoj kući Casa Rossa, otvorena je prva banka vina u Istri. Banka se nalazi u vinskom podrumu kuće, a ima 39 sefova u koje se može smjestiti od 36 do 48 boca vina. Mogu se iznajmiti do najviše dva sefa, a već je sada popunjeno pola kapaciteta. Prvi su svoje vino arhivirali poznati istarski vinari poput Fakina, Kozlovića, Bertoše,  Benvenutija, Roxanicha i Valenta. Iako su banke vina u svijetu dosta popularne, u Hrvatskoj su one još dosta rijetke. Ovu su otvorili Tomislav i Andrea Furlan koji prepoznali potencijal i interes za takvu ponudu.

FOTO: PD

“Nešto slično vidio sam inozemstvu i odlučio otvoriti banku vina u Istri. Tako sam ponudio novi sadržaj u Istri i obogatio ponudu Case Rosse. Banka je namijenjena ljubiteljima vina, posebno onima koji znaju vrijednost odležanog vina, rijetkih etiketa, pravilno skladištenog vina, kolekcionarima i svima koji vole istraživati i putovati”, kaže Tomislav Furlan i nadodaje kako su interes pokazali i poslovni ljudi koji žele tu dovesti svoje partnere i počastiti ih vrhunskim vinom.
Boce korisnici mogu poslati sami iz bilo kojeg kraja svijeta, kupiti u Casa Rossi, a neke određene može nabaviti i spremiti tim koji stoji iza cijele priče. Prostor za ispijanje vina korisnicima sefova je besplatan, a osim toga u konobi Casa Rosse mogu probati vrhunske istarske specijalitete i prenoćiti u jednoj od njihovih osam moderno opremljenih soba.
“Ovo je zapravo idealan način za organiziranje druženja u samom srcu Istre”, zaključuje Tomislav Furlan.

Komentirajte prvi

New Report

Close