Tufahije

Autor: Promo , 17. listopad 2020. u 08:26
Foto: Promo

Tufahije su omiljeni recept bosanske kuhinje, s tipičnim namirnicama i okusom. Ne želite li propustiti užitak u njima, a za vas su energetska bomba, smanjite količinu šećera i oraha.

Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.
Kuhane jabuke koje ste nadjenuli mješavinom tučenog bjelanca, mljevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.

Sastojci:
8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
200 g šećera
80 g oraha
1 bjelance
1 limun
1 Šlag hit Dolcela
1 l vode
2 Vanilin šećera Dolcela

Posluživanje: Prije posluživanja na tufahije stavite po žlicu šlaga.
Savjet: Umjesto jabuka možete koristiti kruške.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

New Report

Close