Provode li djeca previše vremena na pametnim telefonima, to uzrokuje probleme sa samopouzdanjem i tjeskobom  

Autor: Promo , 15. srpanj 2021. u 10:19
FOTO: Shutterstock

Još jedno šaroliko izdanje Večernjakova Juniora 18. srpnja – ponovno na kioscima! 

U ovoj pandemijskoj godini roditelji – često zabrinuto – promatraju kako im djeca postaju sve više ovisna o zaslonima u svakom aspektu svog obrazovanja, ali i u slobodno vrijeme. 

Količina vremena koju djeca provode na pametnim uređajima više se ne tiče samo roditelja, već i znanstvenici širom svijeta aktivno proučavaju učinke takvog ponašanja.  

Dosadašnja istraživanja pokazala su da previše vremena provedenog na pametnim uređajima i internetu uzrokuje probleme u nekoliko područja dječjeg razvoja: 

  • poremećeni  obrasci spavanja i nesanica 
  • sporiji  razvoj socijalnih i životnih vještina 
  • pogoršanje  tjelesnog zdravlja, tj. debljanje i izbjegavanje fizičke aktivnost  na otvorenom    
  • problemi  sa samopouzdanjem i tjeskobom.   

Jedan od načina kako djecu odmaknuti od tehnologije jest motivirati ih na čitanje u slobodno vrijeme. Stoga je Večernji list za svoje najmlađe čitatelje pripremio pregršt zanimljivog, ali i edukativnog sadržaja u ljetnom izdanju dječjeg magazina Junior.  

U drugom broju Večernjakova Juniora vaši radoznali malci mogu saznati sve o neobičnoj sudbini Mona Lise, najpoznatije slike na svijetu, posebno o njezinoj krađi o kojoj je svojedobno „brujao“ cijeli svijet. Također razotkrivamo mitove i istine o morskim psima, s obzirom na to da su nas o tim stanovnicima mnogih mora veliki filmski hitovi ponešto i krivo naučili.  

Bavimo se također najluđim zakonima na svijetu, najluđom klopom (je li netko za termite na žaru ili pak juhu od dudova svilca?), rekorderima među spavačima, a otkrivamo ponešto i o vezi sporta i znanosti, kao i zanimljivosti o sirenama i čokoladi…  

Jer, čitam, dakle znam! 

U nedjelju 18. lipnja na kioscima pronađite paket magazina Junior i Večernjeg lista za samo 15kn! 

New Report

Close