Profiteroli torta

Autor: Promo , 16. listopad 2021. u 09:42
Foto: Promo

Osim što je savršena okusom, Profiteroli torta vizualno je vrlo atraktivna. Priprema je olakšana uz pomoć Dolcela Princes uštipci pakiranja, a okus i izgled upotpunjeni ganacheom od čokolade i malinama. Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu.

Za pripremu biskvita kalup za tortu Ø 26 cm obložite papirom za pečenje.
U posudu stavite jaja, šećer, vanilin šećer i sol te miješajte mikserom oko 5 minuta da dobijete pjenastu smjesu. Brašno i prašak za pecivo promiješajte, prosijte i lagano umiješajte u smjesu. Uspite u kalup i poravnajte.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 20 min. Biskvit ostavite da se ohladi, po potrebi ga poravnajte, odnosno nožem skinite višak.

Za tijesto, u posudu stavite Dolcela mješavinu za tijesto, dodajte toplu vodu i ulje, te mikserom lagano miješajte.
Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miješati dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
Žlicom, ili vrećicom za istiskivanje, na veliki pleh s papirom za pečenje oblikujte tijesto u hrpice veličine oraha, pazite na razmak da se pri pečenju ne spoje (4 reda x 5).
Pecite pećnici zagrijanoj na 200°C u oko 35 minuta. Za vrijeme pečenja ne otvarajte pećnicu.

Za kremu, u hladno mlijeko dodajte šećer i Dolcela prašak za kremu te promiješajte. Miksajte (najvećom brzinom) 3 minute.
Pečenim i ohlađenim uštipcima napravite rupice sa strane, pa ih uz pomoć slastičarske vrećice napunite kremom.

Za ganache, slatko vrhnje i mlijeko zagrijte do vrenja, ugasite vatru i dodajte usitnjenu čokoladu. Ostavite 5 minuta, pa pjenjačom dobro miješajte da krema postane glatka. Ostavite ohladiti.

Slaganje torte: Oko biskvita stavite obruč, prelijte s malo čokoladnog ganachea, po njemu složite kremom napunjene profiterole i sve prelijte ostatkom ganachea.
Ostavite hladiti najbolje preko noći.

Sastojci

Za biskvit:
3 jaja
125 g šećera
1 Dolcela Vanilin šećer
prstohvat soli
125 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Dolcela Praška za pecivo

Za profiterole:
1 Dolcela Princes uštipci
170 ml tople vode
100 ml ulja
2 jaja

Za kremu:
600 ml mlijeka
60 g šećera (4 žlice)

Za ganache:
500 ml slatkog vrhnja
100 ml mlijeka
400 g čokolade za kuhanje
svježe maline za ukrašavanje

Posluživanje: Pred posluživanje ukrasite s malinama.
Savjet: Obruč kalupa skinite kad se torta dobro ohladi.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

 

New Report

Close