Poznata kompanija će plaćati putne troškove radnicama koje se odluče na pobačaj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. svibanj 2022. u 08:23
Foto: Pixabay

Investicijska banka Citigroup u ožujku je postala prva velika američka banka koja se odlučila na sličnu obvezu.

Levi Strauss & Co objavio je u srijedu da će nadoknaditi putne troškove svojim zaposlenicima na određeno i neodređeno vrijeme koji moraju putovati u drugu državu radi zdravstvenih usluga, uključujući pobačaje.

Tvrtka za proizvodnju odjeće najpoznatija po svojim trapericama posljednja je američka tvrtka koja nudi pogodnosti pošto brojne države ograničavaju pristup pobačaju.

Čini se da će Vrhovni sud SAD-a glasati za poništenje presude Roe protiv Wadea koja je legalizirala pobačaj u cijeloj zemlji, prema prvom nacrtu većinskog mišljenja koji je procurio, objavio je Politico u ponedjeljak.

“Glas poslodavaca mora se čuti o tako važnom pitanju i poslodavci moraju djelovati kako bi zaštitili zdravlje i dobrobit naših zaposlenika. To znači zaštitu reproduktivnih prava”, navodi se u priopćenju tvrtke.

I druge tvrtke obvezale su se ponuditi sličnu podršku svojim zaposlenicima u SAD-u koji moraju putovati izvan država poput Teksasa i Oklahome koje imaju ograničen pristup uslugama pobačaja.

Amazon, drugi najveći privatni poslodavac u SAD-u, u ponedjeljak je rekao svojim radnicima da će im godišnje plaćati do 4000 dolara putnih troškova za medicinske tretmane koji nisu opasni po život, uključujući pobačaje.

Tvrtka za online recenzije Yelp objavila je da će od svibnja početi pokrivati ​​troškove svojih zaposlenica i njihovih uzdržavanih osoba koje moraju putovati u drugu državu radi usluga pobačaja.

Investicijska banka Citigroup u ožujku je postala prva velika američka banka koja se odlučila na sličnu obvezu.

New Report

Close