Plivaši na Reumatlonu

Autor: Promo , 02. prosinac 2018. u 21:59
Zaposlenici Plive na ovogodišnjoj utrci

Svaki korak čini razliku.

Reumatske bolesti jedan su od najvećih javnozdravstvenih problema današnjice. Više od 100 milijuna ljudi u Europi onesposobljeno je za rad te ima poteškoće pri obavljanju dnevnih poslova zbog koštane boli koja je jedna od najčešćih posljedica ovih bolesti.  Reumatlon je nastao kao projekt Hrvatskog reumatološkog društva 2014. godine s ciljem podizanja svijesti o reumatskim bolestima te o fizičkoj aktivnosti kao najboljem načinu njihove prevencije i značajnom dijelu njihova liječenja. 

Veliki odaziv
Zaposlenici PLIVE i ove su se godine odlučili pridružiti Reumatlonu kako bi kao kompanija podržali borbu protiv ove bolesti i dali svoj ovoj doprinos hvalevrijednoj akciji, a među prijavljenim reumatloncima bio je i Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE.   U želji da potakne što više zaposlenika na sudjelovanje u Reumatlonu, PLIVA je za prvih 30 prijavljenih osigurala startnine za sudjelovanje u utrci.

Sredstva koja se prikupe za vrijeme održavanja ove humanitarne akcije namijenjena su djeci oboljeloj od reumatskih bolesti. Za njih se u Hrvatskoj pokreću kampovi u kojima će djeca u sigurnom okruženju tijekom višednevnog boravka upoznati svoju bolest i mogućnosti liječenja. Uz to, djeci će se dati smjernice za kvalitetan život koji između ostalog uključuje i fizičku aktivnost.

"Jako mi je drago da su se naši zaposlenici ponovno u velikom broju odazvali pozivu na sudjelovanje u ovogodišnjem Reumatlonu. Mi u Plivi smo ponosni na već 70 godina organiziranog bavljenja sportom u okviru Društva za sportsku rekreaciju PLIVA. Imamo gotovo 800 članova društva aktivnih u 13 sekcija.  Radi se o našim zaposlenicima, njihovim članovima obitelji ili umirovljenim plivašima. Neki od naših članova postižu vrhunske rezultate u amaterskom sportu, a u isto vrijeme su i vrlo uspješni na radnom mjestu. Imamo interna natjecanja i doista je teško pobijediti u konkurenciji velikog broja plivaša no najvažnije je da se dobro družimo", zaključio je Furjan

Aktivnost kao preduvjet zdravlja 
U PLIVI su svjesni kako je redovito bavljenje fizičkom aktivnošću preduvjet za očuvanje zdravlja te je kontinuirano promiču kroz čitav niz internih aktivnosti organiziranih za zaposlenike.

PLIVINI zaposlenici često se i rado odazivaju pozivima na sudjelovanje u različitim humanitarnim akcijama i događanjima u nadi da će svojim primjerom i angažmanom dodatno potaknuti zajednicu na akciju. Priključivanjem ovoj akciji PLIVA je još jednom pokazala da je društveno odgovorno poslovanje i pomaganje zajednici neodvojivi dio njezine korporativne kulture te da svijest o važnosti brige za društvo u kojem radi i djeluje prenosi i na svoje zaposlenike. 

New Report

Close