Najpoznatiji ovogodišnji hrvatski oglas u svijetu osvojio dvije nagrade britanskog The Druma

Autor: Promo , 15. prosinac 2022. u 22:00
Foto: Press

Canneski finalist Brigometar, o kojem je izvijestilo preko 300 medija diljem svijeta i Contagious uvrstio u najbolju svjetsku kreativu, postigao je još jedan međunarodni uspjeh.

U Londonu su 6. prosinca proglašeni pobjednici natjecanja “The Drum Awards for Out of Home”. Riječ je o globalnome natjecanju za vanjsko oglašavanje u organizaciji “vodećeg svjetskog izdavača specijaliziranog za marketinšku i medijsku industriju The Drum”.

Brigometar, digitalni vanjski oglas Croatia osiguranja, agencije Bruketa&Žinić&Grey i Go2Digitala, odnio je pobjedu u čak dvije kategorije – najučinkovitija upotreba podataka (Most Effective Use of Data) i interaktivnih vanjskih oglasa (Interactive).

Brigometar je interaktivni vanjski oglas koji uz pomoć umjetne inteligencije mjeri zabrinutost prolaznika. Cilj Brigometra bio je osvijestiti važnost brige za mentalno zdravlje uslijed porasta uz to vezanih problema kao posljedice pandemije i potresa.

Prolaznici bi stali ispred oglasa i dali svoj pristanak čekajući pet sekundi nakon čega bi započelo skeniranje lica, a oni najzabrinutiji dobili su besplatan preventivni zdravstveni pregled u Croatia poliklinici u Zagrebu. Brigometru je ovo 13. nagrada ove godine.

Na natjecanju MIXX Awards Europe proglašen je najboljim digitalnim vanjskim oglasom u Europi gdje je nagrađen zlatom i srebrom u dvije kategorije, na natjecanju Cannes Lions našao se u finalu kategorije Creative Data, a prošloga je mjeseca nagrađen zlatom uglednog njujorškog izdavača Graphis. Brigometar se našao i u finalu natjecanja Cresta, koje se smatra globalnim mjerilom kreativnih standarda te u finalu natjecanja Epica u čijem su žiriju strukovni novinari.

O Brigometru je izvijestilo preko 300 medija diljem svijeta među kojima su Insider, Associated Press, CBS, Market Watch, pa i organizacije kao što su Merrill – a Bank of America Company i udruženje Washington Psychiatric Society. Ugledni strukovni magazin Contagious uvrstio ga je među najbolju svjetsku kreativu.

New Report

Close