Miješana bezglutenska pizza

Autor: Promo , 14. studeni 2020. u 09:00
Foto: PR

Uobičajeno je mišljenje da je pizza rodom Talijanka – lijepa je i mirisna. Ipak, njezin zamaman miris širio se već iz kuhinja drevnih Babilonaca, a ljudska mašta u međuvremenu je stvorila gotovo tisuće raznih vrsta – pa tako i bezglutensku.

Brašnu pomiješanom s praškom za pecivo dodajte sir, a zatim mješavinu soli, ulja, jaja i mlijeka, pa električnom miješalicom (spiralni nastavci) umiješajte homogeno tijesto.
Tijesto pažljivo razvaljajte u oblik pizze i prenesite na pek papir.
Pripremljeno tijesto premažite sjeckanom rajčicom, po njemu rasporedite naribani sir, šunku i šampinjone.
Pripremljenu pizzu s papirom prenesite na donju rešetku zagrijane pećnice i pecite na 230°C oko 15 minuta.

Sastojci za 4 osobe
Za tijesto:
250 g bezglutenskog namjenskog brašna za kruh i pecivo
150 g svježeg kravljeg sira
1 žličica Dolcela Praška za pecivo
6 žlica ulja
6 žlica mlijeka
1 jaje
1 žličica soli

Za nadjev:
200 g Sjeckane rajčice s bosiljkom i origanom Podravka
100 g sira (Gauda, Ementaler)
150 g narezane prešane šunke
150 g narezanih šampinjona

Posluživanje: Pizzu poslužite uz sezonsku salatu.
Savjet: Prije posluživanja rubove pizze premažite uljem.

Napomena:
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Tijesto za pizzu pripremite prema 1. i 2. koraku recepta. Pecite ga u pećnici oko 5 minuta na 220-240°C. Tijesto ohladite, zamotajte u foliju pa spremite u zamrzivač.
Odmrzavanje: Nadjev rasporedite na zamrznutu pizzu i pecite na 220°C 20 minuta.
Trajnost: 60 dana.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

New Report

Close