Vikend menu
Promo

Lignje u crvenom umaku na talijanski  

Na zagrijano maslinovo ulje stavite tanko narezanu ljutiku i kratko popecite.  
Promo
25. srpanj 2020. u 08:00
FOTO: Promo

Spadate li među ljubitelje lignji i rajčice, onda nećete pogriješiti s lignjama u crvenom umaku. Ali tu priča ne završava, jer osim s mediteranskim okusima, poigrati se možete dekoracijama od parmezana.
Na zagrijano maslinovo ulje stavite tanko narezanu ljutiku i kratko popecite. 
Dodajte cijele očišćene lignje, popecite ih oko 10 minuta, a zatim ulijte vino. Kratko kuhajte, dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur za talijanska jela. Sve zajedno pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.  

Sastojci za 4 osobe:
3 žlice maslinova ulja 
2 ljutike (luk kozjak) 
600 g manjih lignji 
120 ml bijelog suhog vina 
400 ml Passate Podravka 
2 žličice Vegete Natur za talijanska jela 
sol  

Posluživanje: Po potrebi posolite i poslužite s palentom ili popečenim kruhom.
Savjet: Jelo poslužite ukrašeno čipsom od parmezana koji ćete napraviti tako da 50 g parmezana stavite na papir za pečenje u tankom sloju i zagrijete u mikrovalnoj ili klasičnoj pećnici da se otopi. Kad se ohladi i postane čvrst, njime ukrasite jelo. 

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE 

 

New Report

Close