Kviki perec tart s karamelom i čokoladom

Autor: Promo , 01. lipanj 2020. u 10:30
Foto: Promo

Sa svakim zalogajem ovog čokoladnog tarta, iznova ćete sami sebi potvrditi zašto je kombinacija slatko-slanog toliko neodoljiva. Izazovno šarenilo slatkoće okusa karamele i slankasti dodir Kviki pereca zaokružuje crna čokolada i zrno soli.

U blenderu usitnite kekse i perece, zatim im dodajte žlicu šećera i maslac koji ste prethodno otopili u manjem lončiću. Još jednom sve skupa usitnite da se spoji pa istresite u kalup, rukama ili žlicom poravnajte kako biste dobili podlogu za tart. Podlogu stavite u frižider da se hladi.

Za pripremu karamela prvo šećer stavite u veći lonac i stavite na vatru lagane do srednje jačine, miješajte drvenom kuhačom sve dok se šećer ne otopi, otprilike 10-15 minuta, zavisno koliko je jaka ili slaba vatra pa možda i duže. Pazite da šećer ne zagori.

Kada se šećer otopio trebao bi biti tekuć i smeđe boje, zatim u njega dodajte maslac. Smjesa će se pjeniti, ali vi samo nastavite miješati dok se sve ne spoji.

Kada se spojilo maknite s vatre pa umiješajte i slatko vrhnje za šlag, također će se sve zapjeniti, ali samo dobro izmiješajte da se spoji i mjehurići će nestati. Na kraju umiješajte i žličicu morske soli.

Karamelu sada vratite na laganu vatru i kuhajte otprilike još 5-10 minuta dok se sve ne sjedini. Tekuću karamelu prelijte preko ohlađene podloge od pereca. Vratite u frižider na hlađenje oko 1-2 sata.

Na kraju pripremite i čokoladni preljev tako da u manji lonac ulijete slatko vrhnje za šlag, pustite da kratko zakuha, maknete ga s vatre pa u njega umiješate tamnu čokoladu.

Sastojci:

Za podlogu od pereca:
150 g digestive keksa
100 g Kviki pereca
1 žlica šećera
115 g otopljenog maslaca

 Za karamel:
300 g šećera
115 g maslaca
120 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žličica morske soli

 Za čokoladni preljev:
180 ml slatkog vrhnja za šlag
200 g tamne čokolade
Kviki pereci za ukrašavanje

Posluživanje: Ovaj tart je dobro prije posluživanja ostaviti na sobnoj temperaturi barem pola sata.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

New Report

Close