Graševina Croatica En Primeur 2023. – kušanje mladih vina vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja

Autor: Promo , 20. siječanj 2023. u 12:14
Foto: Graševina Croatica

Na stručnim panelima diskutirati će se o trendovima na tržištu vina Republike Hrvatske, predstaviti vinsko-turistička događanja u regiji Slavonija i hrvatsko Podunavlje i upoznati s mladim vinarima i enolozima Graševine Croatice.

Početak godine tradicionalno je rezerviran za jednu od najatraktivnijih vinskih manifestacija – En Primeur – koja će se održati u hotelu Esplanade Zagreb, 1. veljače 2023. godine od 12 do 19 sati.

Vinari Slavonije i hrvatskog Podunavlja, okupljeni u udruženje Graševina Croatica, premijerno će predstaviti vina berbe 2022. godine, kao i vina koja još nisu ponuđena tržištu, kako bi stručna javnost mogla kušati vina koja će uskoro izići na tržište i procijeniti njihov potencijal. U krugovima vinskih stručnjaka En Primeur je prepoznat kao središte premijerne degustacije berbe iz prethodne godine.

Graševina Croatica najveća je udruga vinara Slavonije i Baranje, a svoja vina će predstaviti više od 30 vinara, među njima poznata, ali i neka nova imena hrvatske vinske scene.

U Smaragdnoj dvorani Esplanade održat će se promenadno kušanje vina vinara Graševine Croatice i poslovni susret s vinarima Graševine Croatice koji je namijenjen za HoReCa predstavnike, ugostitelje, distributere, trgovce, novinare i ostalu stručnu publiku u vinskom i gastro svijetu. Posjetitelji će također imati priliku upoznati se s novitetima i vinima Slavonije i hrvatskog Podunavlja na specijaliziranim vinskim radionicama, a posebna atrakcija će biti predstavljanje odabranih mladih vina graševina od strane eminentnih vinskih stručnjaka.

Foto: Graševina Croatica

Na stručnim panelima diskutirati će se o trendovima na tržištu vina Republike Hrvatske, predstaviti vinsko-turistička događanja u regiji Slavonija i hrvatsko Podunavlje i upoznati s mladim vinarima i enolozima Graševine Croatice.

Sommelieri, ugostitelji, F&B manageri, distributeri, novinari i ostala stručna publika dobro su došli od 12 sati uz prethodnu registraciju na stranici https://www.en-primeur.grasevina.hr/en-primeur/registracija/, dok je za ostale ljubitelje vina nmanifestacija otvorena od 16 do 19 sati, uz prethodnu kupnju ulaznice.

Graševina Croatica, u suradnji s partnerima Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Hrvatskom gospodarkom komorom, TZ Brodsko-posavske županije, TZ Osječko-baranjske županije, TZ Požeško-slavonske županije, TZ Virovitičko-podravske županije i TZ Vukovarsko-srijemske županije, organizira En Primeur koji će nakon dvije godine pauze ponovno zasjati u punome sjaju uz tradicionalno predstavljanje najboljih mladih i novih vina te bogat popratni program stručnih predavanja i edukativnih radionica.

Više informacija na: https://www.en-primeur.grasevina.hr/

New Report

Close