Gala koncert u Lisinskom – nezaboravno glazbeno putovanje uz hitove iz mjuzikala u izvedbi glazbenih i glumačkih zvijezda

Autor: Promo , 06. prosinac 2018. u 22:00
Renata Sabljak i Đani Stipaničev/Josip Regović/PIXSELL

Spektakl su pripremili Mila Elegović, Vanda Winter, Đani Stipaničev, Renata Sabljak, Vlatka Burić Dujmović, Ervin Baučić i Dražen Bratulić, orkestar Komedije i maestro Krešimir Batinić.

Blagdansko vrijeme svi znamo kao doba darivanja, ali i plemenitih djela. Tako je Večernji list u suradnji s Gradom Zagrebom predstavio jedinstvenu humanitarnu glazbenu poslasticu za sve ljubitelje mjuzikla – projekt "Čarobni Broadway". Ovim humanitarnim koncertom pomoglo se udruzi CeDePea – Društvu osoba s cerebralnom i dječjom paralizom. To je udruga koja radi za djecu i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i ostalim motoričkim teškoćama od 1977. godine i većinski je vođena od strane osoba s invaliditetom ili njihovih skrbnika. 

Glazbene i glumačke zvijezde Mila Elegović, Vanda Winter, Đani Stipaničev, Renata Sabljak, Vlatka Burić Dujmović, Ervin Baučić i Dražen Bratulić uz pratnju orkestra kazališta Komedija pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića izvođenjem najvećih hitova s Broadwaya posjetitelje su odvele na nezaboravno glazbeno putovanje. Dobro popunjena dvorana Lisinski svjedoči koliko publici nedostaje ovako kvalitetnog sadržaja. Prije početka programa partner projekta Hrvatska lutrija dijelila je srećke grebalice da bi posjetitelji iskušali svoju sreću i osvojili nagradu. Svatko je htio iskušati barem nekoliko grebalica, no zvono u "pet do osam" označilo je da se upute prema sjedalima iz kojih se čuje i gleda čarolija. 

Vrhunska postava
Nakon što je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić uručio donaciju predstavnici CeDePea – Društvu osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Mila Elegović, koja je vodila program, ali i u njemu sudjelovala, najavila je prvog izvođača – Đanija Stipaničeva koji za otvaranje nije mogao izabrati bolju pjesmu – "This Is The Moment" iz "Jekylla i Hydea", mjuzikla koji su stvorili F. Wildhorn i L. Bricusse.

 

25 tisuća

kuna donacije primilo je Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom

Od tog trenutka bilo je jasno da će i ostatak večeri biti čaroban. Đani je još ostao na pozornici da bi zapjevao "Getshemane", broj iz "Jesus Christ Superstara" Andrewa Lloyda Webbera. Iz istog mjuzikla Mila Elegović izvela je "I Don't Know How to Love Him", a Ervin Baučić otpjevao je "Heaven On Their Minds".  Renata Sabljak i Đani Stipaničev izveli su "Elaborate Lives" iz "Aide". Pridružila im se Vanda Winter te su iz istog mjuzikla izveli "Step Too Far".

No iz tog fenomenalnog djela čuli smo još nešto: "I Know The Truth" Vande Winter i "Easy As Life" u izvedbi Renate Sabljak.  Nakon Aide odlično je sjeo "Impossible Dream" iz "Man of La Manche" što je pjevao Dražen Bratulić. Iz možda najpoznatijeg svjetskog mjuzikla "Hair" Đani Stipaničev zapjevao je "I Got Life". Ervin Baučić izveo je Alive iz "Jekyll & Hydea". Izvedeno je i djelo iz "Chessa" – "I Know Him So Well" u izvedbi Vande Winter i Renate Sabljak, nakon čega su Mila Elegović i Dražen Bratulić pjevali "Suddenly Seymour" iz "Little Shop of Horrors". 

Izvedbe za pamćenje 
"Beauty and the Beast" izvela je Renata Sabljak, a iz istog mjuzikla Dražen Bratulić pjevao je "If I Can't Love Her". Slijedili su Vanda Winter i Dražen Bratulić s "Dangerous Game" iz "Jekyll & Hydea". Na pozornicu su se zatim vratili Renata Sabljak i Đani Stipaničev te izveli "The Song That Goes Like This" iz "MontyPhyton's Spamalota". Renata je ostala na pozornici i izvela "Home", broj iz mjuzikla "Beauty & Beast".  Vlatka Burić Dujmović sjajno je interpretirala "Memory" iz "Catsa". Glasom kao iz hidrocentrale Ervin Baučić izveo je "Bring Him Home" iz nezaboravnog mjuzikla "Les Miserables", da bi kao šećer na kraju Renata Sabljak izvela "Cabaret". 

Birani profesionalci
Dirigent je bio Krešimir Batinić, scensku prilagodbu radila je Lea Anastazija Fleger, a moramo još jednom spomenuti fantastičan orkestar kazališta Komedija koji je pratio pjevače uz koncert-majstoricu Melitu Šafran.  Ovaj glazbeni program originalno je nastao inspiriran suradnjom s Bradleyem Deanom, vrhunskim brodvejskim pjevačem i glumcem.

New Report

Close