Fritaja od brokule

Autor: Promo , 02. srpanj 2019. u 08:00
Foto: Promo

Izvrsnu fritaju s brokulom na maslinovom ulju priredite u bilo kojem dijelu dana i uživajte u brzo pripremljenom i ukusnom obroku.

Na 1 žlicu zagrijanog ulja u tavi (koja može ići u pećnicu) stavite sitno nasjeckani češnjak, vrlo kratko popecite pa dodajte cvjetove brokule. Ulijte malo vode (nekoliko žlica), dodajte prstohvat Salut soli i kuhajte 2 minute da brokula ostane hrskava. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Jaja razmutite, dodajte Salut sol, popaprite, dodajte cvjetove brokule i promiješajte. Tavu stavite na vatru, dodajte maslinovo ulje i dobro zagrijte. Ulijte jaja s brokulom i kratko pecite. Tavu potom stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite još oko 10 minuta da se jaja ispeku do kraja.

Sastojci (za 2 osobe)
2 žlice maslinova ulja, 1 češanj češnjaka, 120 g cvjetova brokule, 1/2 žličice+prstohvat, SALUT soli sa smanjenom količinom natrija, 4 jaja, Vegeta Maestro mljeveni crni papar

POSLUŽIVANJE: Poslužite toplo sa salatom po želji.
SAVJET: Fritaju pripremite za dvije osobe. Za četiri osobe radite u dvije tave ili ponovite postupak. Ako nemate tavu koja ide u pećnicu, jaja s brokulom, nakon što ste ih malo zapekli, premjestite u posudu koja može u pećnicu.

NAPOMENA: Ako želite hrskavu koricu i još malo osebujniji okus, prije stavljanja u pećnicu fritaju pospite s oko 25 g naribanog tvrdog sira (Grana Padano, parmezan…).

Recept je preuzet s www.coolinarika.com

Više recepata potražite OVDJE.

New Report

Close