Business Luxury Book
Festigia Taste & Shop: Iskustvo koje ostavlja trajni pečat na gastronomskoj sceni

Festigia Taste & Shop: Iskustvo koje ostavlja trajni pečat na gastronomskoj sceni

Agrolaguna s ponosom njeguje dugogodišnju tradiciju, već više od 60 godina, predstavljajući vrhunsku kvalitetu kroz etikete vina Festigia, Vina Laguna, maslinovog ulja Ol Istria i sireva Špin te svakako treba biti na vrhu vaše liste o Istri.

Promo
20. svibanj 2024. u 23:00

U samom srcu Poreča, na adresi Mate Vlašića 34, nalazi se nova Agrolagunina kušaonica i trgovina – FESTIGIA Taste & Shop. Ovaj jedinstveni koncept nije samo mjesto gdje se može kušati i kupiti, nego prostor gdje posjetitelji mogu potpuno uroniti u bogatstvo istarskih okusa, predstavljajući esenciju Agrolaguninih proizvoda.

Agrolaguna  s ponosom njeguje dugogodišnju tradiciju, već više od 60 godina, predstavljajući vrhunsku kvalitetu kroz etikete vina Festigia, Vina Laguna, maslinovog ulja Ol Istria i sireva Špin te svakako treba biti na vrhu vaše liste o Istri.

Festigia & Vina Laguna: Srce Agrolagune

Ponosimo se našom vinarskom tradicijom, gdje svaka boca iz naše ponude – od istaknute Malvazije Istarske, preko moćnog Terana, do sofisticiranih kupaža poput Castella – utjelovljuje duh istarskog terroira. Integracijom tradicionalnih metoda s modernim tehnologijama, svaka naša etiketa, bilo Festigia ili Vina Laguna, priča jedinstvenu priču o geografskom i vinskom bogatstvu Istre.

Ove godine, s osvojene četiri zlatne medalje na Vinistri, Agrolaguna je ponovno dokazala svoju vodeću poziciju u vinskoj industriji u Hrvatskoj. Zlatne medalje su osvojili Blanc de Moi 2017 – u kategoriji pjenušavih vina, Festigia Malvazija Istarska 2023 – u kategoriji svježih bijelih malvazija, drugu godinu zaredom, Festigia Rose 2023 – novi proizvod koji je nedavno lansiran na tržište, a već je osvojio zlato na Concours Mondial de Bruxelles (CMB) i Festigia Castello 2021 – u kategoriji crnih vina.

Sir: Tradicija u svakom zalogaju

Danas, s godišnjom proizvodnjom od 300 tona raznovrsnih sireva i skute, uključujući sireve Gran Istriano, sira s tartufima, kravljeg sira u teranu i sira u orahovom lišću, stojimo kao primjer kako se tradicija i inovativnost mogu uspješno spojiti stvarajući izuzetne proizvode koji odražavaju bogatstvo i raznolikost istarskog naslijeđa.

Dugi niz godina naši sirevi osvajaju prestižne nagrade diljem svijeta, što svjedoči o kvaliteti i predanosti uloženima u svaki proizvod. Posebno se ističe naš miješani sir u orahovom lišću koji je 2020. godine proglašen jednim od 12 najboljih sireva na svijetu. Prošle godine osvojili smo ukupno 16 medalja na svjetskim natjecanjima za kvalitetu sira, a s početkom 2024. novih 5 medalja.

Maslinovo ulje: Istarski eliksir

Naše ekstra djevičansko maslinovo ulje Ol Istria simbol je istarskog naslijeđa i stručnosti. Od maslinika do stola, kontrolirani proizvodni proces i priznanja svjetskih stručnjaka potvrđuju našu predanost vrhunskoj kvaliteti, postavljajući Ol Istria kao primjer kvalitete u svijetu maslinovih ulja. Ove godine, na jednom od najjačih svjetskih ocjenjivanja, New York International Olive Oil Competitionu (NYIOOC), Agrolagunina su ulja osvojila tri zlatne medalje. Zlata su dobili blend Ol Istria Ekstra djevičansko, Ol Istria Selekcija i Ol Istria Picholine.

Otvaranje FESTIGIA Taste&Shop samo je početak širenja ponude kojom se želi istaknuti bogatstvo i raznolikost autohtonih istarskih delicija gdje posjetitelji imaju priliku kušati  ne samo naše proizvode, nego i druge delikatese poput istarskih kobasica, pancete i pršuta.

Više informacija o FESTIGIA Taste&Shop-u moguće je pronaći na našoj web stranici

https://agrolaguna.hr/festigia-taste-shop/.

Veselimo se vašem dolasku i prilici da zajedno otkrivamo bogatstvo okusa koje Istra s ponosom njeguje.

New Report

Close