DrugaCHIA torta bez pečenja

Autor: Promo , 05. svibanj 2019. u 08:30
Foto: Promo

Premium puding Vanilija i chia Dolcela savršen je odabir za nova ukusna iznenađenja na vašem stolu, stoga uživajte jer ovo je sasvim drugaCHIA torta.

Za podlogu, mljevenim keksima dodajte džem pomiješan sa toplom vodom i promiješajte. Zatim dodajte otopljeni maslac, promiješajte te ravnomjerno rasporedite u nauljen kalup za torte Ø24 cm. Smjesu utisnite žlicom da dobijete podlogu i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i razmutite u malo mlijeka. Dodajte žumanjke i promiješajte. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, umiješajte razmućeni prašak za puding i miješajući kuhajte na laganoj vatri da se zgusne. Kuhani puding izlijte u drugu posudu i uz povremeno miješanje pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Umiješajte maslac sobne temperature. Dodajte mascarpone i izmiješajte da dobijete kremu.
Na podlogu u kalupu nanesite 1/3 kreme, preko nje rasporedite u jednom sloju 1/2 količine banana narezanih na ploške. Nanesite sloj kreme pa opet banane. Završite slojem kreme, poravnajte i stavite u hladnjak oko 2 sata da se dobro ohladi.
Ohlađenoj torti skinite obod kalupa. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a zatim uz miješanje postupno dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i limunov sok. Tučene bjelanjke (šaum) nanesite površini torte tako da dobijete vrhove. Pomoću slastičarskog brenera spalite vrhove. Isti efekt postići ćete ako kolač stavite na najgornju rešetku, ispod grijača u pećnicu zagrijanu na 250 °C oko 3 minute da dobijete smećkastu boju na vrhovima. Kad ste dobili lijepe vrhove, kolač odmah stavite u hladnjak.

Sastojci
Za podlogu: 280 g keksa (s maslacem i bademom), 1 žlica Džema od marelica Podravka, 4 žlice , 80 g ,
Za kremu: 1 Premium puding Vanilija i chia Dolcela, 70 g, 350 ml, 2 žumanjka, 120 g, 500 g, 4 banane
Za šaum: 3 bjelanjka, 1 Vanilin šećer Dolcela, 70 g šećera u prahu, 1 žličica limunova soka

POSLUŽIVANJE: Poslužite rashlađeno.
SAVJET: Vrhove na površini torte nanesite uz pomoć slastičarske vrećice ili jednostavno, tučene bjelanjke nanesite na površinu torte i pomoću žlice načupajte da dobijete vrhove. Tortu držite u hladnjaku do posluživanja.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com

Više recepata potražite OVDJE 

New Report

Close